Lütfen bekleyin..



Vali Deniz, Hasankeyf'i Ziyaret Etti

27 Aralık 2017, 20:38 - Okunma: 1496

Vali Ahmet Deniz Hasankeyf ilçemizi ziyaret ederek, Hasankeyf yeni yerleşkesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.İlçe ziyareti sırasında Vali Deniz’e kamu kurum yöneticileri eşlik ettiler.Kaymakamlık bahçesinde ilçe Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ve ilçe kurum yöneticileri tarafından karşılanan Vali Deniz, kaymakamlığa geçerek, ilçede yürütülen çalışmalara ilişkin yöneticilerden bilgi aldı.

VALİ DENİZ, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Daha sonra kaymakamlık toplantı salonunda muhtarlarla bir araya gelen Vali Deniz, köylere yapılan altyapı hizmetlerine değinerek, köylerimizde ihtiyaç duyulan altyapı ve üst yapı çalışmalarımız devam edecektir. “Hasankeyf yeni yerleşkesinde 25 yataklı hastane ve yüksekokulun da hizmete açılacağını belirterek, yapılan yatırımların yanında Hasankeyf suyla bütünleştikten sonra Türkiye’nin örnek ilçelerinden bir tanesi olacaktır. Hasankeyf kalesinde yapılan çalışmaların ardında kale de turizme açılacak. Kültürel varlıkların taşınması, müzenin ve kütüphanenin açılmasıyla birlikte Hasankeyf’ın turizm potansiyeli daha da yükselecektir” diye konuştu.

"HUZURUMUZA SAHİP ÇIKALIM"

Batman’ın güvenli ve huzurlu bir il olduğunu belirten Vali Deniz, “ Güvenlikle ilgili bir sıkıntımız yok. 15 Temmuz hain darbe girişiminin nasıl yapıldığını, 40 yıldır PKK terör örgütünü kimlerin kullandığını ve kimlerin piyonu olduğunu görüyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliği için hainlik yapanlara devlet olarak zaten gereğini yapıyoruz.  Yürekli ve cesaretli bir şekilde yanlış yapanları, 'yanlış yapıyorsunuz’ demenin zamanı gelmiştir. Huzur olunca daha güzel şeyler gerçekleşiyor. Bu gün Türkiye, Batman’da gerçekleştirilen güzel projeleri konuşuyor. Çünkü huzur olunca her şey daha güzel oluyor. Bizim çimentomuz kardeşliğimizdir. Bu hain saldırılara karşı ancak bu şekilde dimdik durabiliriz ve huzurumuza sahip çıkabiliriz” dedi.

“NİTELİKLİ EĞİTİME KARARLI ADIMLAR PROJESİ”

Daha sonra Hasankeyf İmam Hatip Ortaokulu'na geçen Vali Deniz, öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek, kendilerine kitap hediye etti. Okul ziyaretinde Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar” projesi toplantısına katılan Vali Deniz, eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kurum müdürleri ve ilçede görev yapan okul müdürlerinin katıldığı toplantıda ilçe Milli Eğitim Müdürünün Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar projesi kapsamında ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bir sunum yaptı.

Toplantıda okul müdürlerine hitaben bir konuşma yapan Vali Deniz, eğitimde çıtayı yükseltmeden başarının sağlanmasının mümkün olmadığını belirterek, “Eğitim seviyemizi yükseltmek için Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar” projesine start verdik. Çocuğumu Seviyorum Ana Okuluna Gönderiyorum” projesiyle Batman, okul öncesi okullaşma oranında gösterdiği başarı sayesinde Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak pilot il olarak seçildi.

Batman Her Yerde Okuyor projesi önemli bir projedir. Çocuklarımıza okuma alışkanlığını mutlaka kazandırmalıyız. Bu kapsamda her fırsatta öğrencilerimize kitap dağıtıyoruz, okul kütüphanelerini iyileştiriyoruz” diye konuştu.

İlimizde eğitim kalitesi ve başarının artırılması için herkese önemli görevler düştüğünü vurgulayan Vali Deniz, “İlimizde akademik eğitimde başarıyı artırmak en önemli önceliğimizdir. Bununla birlikte, milli ve manevi değerlerine sahip, vatanını ve bayrağını seven, ortak değerlerimizi özümsemiş, sevgiyi, kardeşliği, paylaşımcı, merhamet sahibi bilgili, cesur ve nitelikli öğrenciler yetiştirmemiz her şeyden daha önemlidir. . Okul müdürlerimize düşen görev, takım ruhu ile hareket etmeleridir. Herkesi kucaklamalıyız. Öğretmenlerimizin özellikle veli ziyaretleri çok önemlidir. Velileri de eğitimin içine katmalıyız. Eğitim paydaşlarından birini eğitimin içine almadığımız zaman sorun yaşamaya başlıyoruz. Bu noktada her fırsatta velilerimizi ziyaret ederek, kendisinin ve öğrencinin önemsendiğini kendilerine hissettirmemiz gerekiyor. Sizlerin sayesinde vatandaşlarımızın gönüllerine dokunacağız. Ülkemizin birlik ve berberliğine yürekli bir şekilde sahip çıkmalarını anlatmalıyız. Zaman cesaretli ve yürekli durma zamandır” dedi.

Okul servisleri konusunda okul müdürlerine uyarılarda bulunan Vali Deniz, okul servislerinin sıklıkla denetlenmesini ve kurallara uymayan okul servisleri hakkında gerekenin yapılmasını istedi.
Okulların temizliği ve güvenliği konusunda okul müdürlerine uyarılarda bulunan Vali Deniz, verilen eğitim-öğretimin yanında, okulların fiziki durumlarının da önemli olduğunu belirterek, okulların eksikliklerin en kısa zamanda giderilmesini istedi.

Vali Deniz konuşmasının sonunda geçen yıl başlatılan Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesinin bu sene de sürdürüleceğini belirterek, projenin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

YAPIMI TAMAMLANAN KAMU YATIRIMLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Toplantının ardından yapımı tamamlanan ilçe müzesinde incelemelerde bulunan Vali Deniz, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Yeni açılan ilçe kütüphanesini ziyaret eden Vali Deniz, kütüphanede incelemelerde bulunarak, öğrencilerle bir süre kitap okudu.

Daha sonra Zeynel Bey Külliyesi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Deniz, yürütülen faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Hasankeyf seyir alanında vatandaşlarla bir araya gelen Vali Deniz, vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=