Lütfen bekleyin..



“TP, BOTAŞ, TMO VE TCDD’DE KAPSAMA ALINSIN”

26 Aralık 2017, 17:38 - Okunma: 1248

Petrol İş Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Tekik yaptığı açıklamada kamuda taşerona kadro düzenlemesi ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Petrol İş adına açıklamasında Tekik “ Düzenleme, sendikamız Petrol-İş dahil olmak üzere, sendika ve emek örgütlerinin itiraz ve eleştirilerinin dikkate alınmadığını göstermektedir. Yayımlanan KHK'nın 127. maddesi ile düzenlemenin kapsadığı kamu kuruluşları belirlenmiştir. Buna göre düzenleme, 5018 Sayılı Kanun dışında kalan özel bütçeli kuruluşlarda taşeron işçisi olarak çalışanları kapsamamaktadır. Daha çok Kamu İktisadi Teşekkülleri'nden oluşan ve aralarında ülkemizin en önemli kamu kuruluşlarının yer aldığı TPAO, BOTAŞ, TCDD, TMO gibi işletmelerde çalışan taşeron işçiler kadro dışı bırakılmışlardır.
Kamudan başlayarak taşeron ile mücadele edilecekse, kamuda muvazaalı çalıştıkları tespit edilerek kesinleşmiş olan asıl işi yapan taşeron işçilerinin kadroya alınması başta olmak üzere, 4857 Sayılı ve 6356 Sayılı Yasalardaki hakları koruyan ayrımsız ve istisnasız bir düzenleme yapılmalıdır. Kamuda ve yerel yönetimlerde taşeron işçiler, kadrolu çalışanlarla eşit hak ve koşullara sahip hale getirilmelidir.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=