Lütfen bekleyin..



56 STK Rektör’e Karşı Bir Araya Geldi

21 Aralık 2017, 15:56 - Okunma: 1307

Batman Memur Sen’e bağlı sendikalar ve çeşitli STK’larında aralarında bulunduğu 56 Batman STK’sı Kılık Kıyafet yönetmeliği nedeniyle son günlerde tartışılan Rektör Aydın Durmuşa karşı basın açıklaması yaptılar. Durmuş İstifaya davet edildi.

Üniversite Merkez kampüsü önünde yapılan basın açıklamasına 56 STK başkanının yanısıra kalabalık bir topluluk katıldı.  Platform dönem sözcüsü Mehmet Ergin konuşmasında; “Herkesin konunun özüne ilişkin bir açıklama beklediği Durmuş, 28 Şubatçı tutumunu adeta Cumhurbaşkanının talimatıymış gibi göstermeye kalkışmaktadır. Dahası, rektör, suçluluk psikolojisiyle, bu kararını eleştirenleri FETÖ’cülük, devlete karşı ayaklanma gibi akla ziyan suçlamalara muhatap kılmaya çalışmaktadır. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, 12 milyon 300 bin imza ile 28 Şubat artığı yasakların sadece kalkmasını değil, bir daha hortlamamak üzere tamamen yok olmasını hedefledik. Bugün de 28 Şubat artığı böyle bir talimata sessiz kalmamız beklenemez. Hiçbir makul gerekçesi olmayan söz konusu talimat, tesettüre karşı açık bir rahatsızlığın ifadesidir.” Dedi. 
Öte yandan 56 STK, Rektör Aydın Durmuş’un istifası için imza kampanyası başlattı. Toplanan imzalar, 6 Ocak’ta Batman’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verilecek.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=