Lütfen bekleyin..



Hüdapar'ın Rektör Ziyaretinde Son Gelişmeler değerlendirildi

20 Aralık 2017, 21:15 - Okunma: 1998

Rektör Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, tesettür ve başörtüsü ile ilgili bir sorunları olmadığını, yükseköğretim kurumlarının yanı sıra hiçbir kurumda tesettür ile kıyafetle ilgili bir sıkıntı ve yasaklama olmadığını belirterek, sosyal medyada dolaşan Rektörlüğün imzalı resmi belgede, kılık kıyafeti yasaklayıcı hiçbir ibarenin bulunmadığını, sehven yazılan “Yükseköğretim Kurumları Kılık Kıyafet Yönetmeliği” diye bir yönetmeliğin de olmadığını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın GÖK ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Sosyal medyada ve yazılı basında çıkan tek taraflı, Üniversite ve Rektörlüğü karalama ve art niyetli yorumlara itibar edilmemesi gerektiğini resmi belgede hiçbir yasağın belirtilmediğini ve belgenin okunması halinde görüleceğini ifade eden Rektör DURMUŞ, bu yalan ve iftira içerikli haberlerin amacının bölgemizin dini hassasiyetinin bilinmesi nedeniyle bölgemizde ve ülkemizde huzursuzluk çıkarmak olduğunu ve infial yaratılmak istendiğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Batman şehrinin huzur şehri ve Batman Üniversitesi’nin de Türkiye’nin en huzurlu üniversitelerinden biri olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başkanım ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim. Bu ziyaret kamuoyunun aydınlatılması için çok önemliydi. Az öncede ifade ettiğim gibi, bizim Üniversitemizde tesettürle ilgili en ufak bir kaygı yok, en ufak bir tedirginlik yok, Batman Üniversitesi huzur üniversitesidir. Bunu kamuoyuna duyurmak istiyorum. Kesinlikle gündemimizde böyle bir konu yok, bu art niyetli insanların gündeme getirdiği suni bir gündemdir. Bir yerden tetiğe basılmış, hak etmediğimiz suni bir gündem oluşturulmuştur. Batman bunu hak etmiyor. Üniversitemiz bunu hak etmiyor. Batman bunu hak etmediği gibi, bölgemiz de bunu hak etmiyor. Bölgede infial yaratacak bir şeyler yapılmak isteniyor. Bu bölgenin bu konulara hassasiyeti bilindiği için, sanki böyle bir şey varmış infiali yapılmak isteniyor.

11 aylık Rektörlüğüm boyunca öğrencilerimizin kıyafetlerinden tutunda yemeğine kadar her türlü desteği sağlıyoruz. Öğrencilerimizin huzurları ve mutlulukları için azami gayret gösteriyoruz. Bugüne kadar kılık kıyafet ile ilgili en ufak bir söylemimiz olmamışken, bu günden sonra neden olsun? Çok şükür öğrencilerimiz arasında hiçbir problem bulunmamaktadır.

Öğrencilerimizin mutsuz olduğu konular varsa ve onları düzletmezsek, o zaman bize her türlü eleştiriyi yapsınlar. Eğitimin kalitesini yükseltmiyorsak o zaman bizi eleştirsinler. Öğrencilerimizle ilgili sosyal, kültürel etkinliklerimiz yoksa bizi eleştirsinler. Ama öyle olmayan bir şeyleri, suni gündem

yaratarak ülkemizi germek istiyorlar. Şimdi bütün ulusal basında yanlış haberler Rektör böyle bir bildiri yaptı, var mı böyle bir bildiri yok. İslami İlimler Fakültesi Dekanının yazmış olduğu bir yazıya cevabi bir yazı var. Dekanın yazdığı yazı da yok basında. Büyük bir tezgahın içerisindeyiz. Yaradanım büyüktür, kurdukları tezgahı İnşallah tersine çevirir.”

GÖK: Bu Açıklamalarınızdan Sonra Kamuoyu da Rahatlar İnşallah

İyi dilek ve temennilerin dile getirildiği ziyarette HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın GÖK, “Üniversite öğrencilerimiz, özellikle tesettürlü gelen öğrencilerimiz tedirgin. Son açıklamalardan ve gelişmelerden sonra özellikle sizin ağzınızdan bunu duymak çok önemli. İnşallah kamuoyunu rahatlatacaktır. Tesettürlü öğrencilere herhangi bir zorluk çıkarılmayacağı, bu konuda zaten siz de az önce ifade ettiniz, inşallah kamuoyunu rahatlatacaktır, böyle düşünüyoruz.

Tabi biz HÜDAPAR olarak, parti olarak, bu olanları raporlaştırıp parti merkezimize sunacağız. Bu konunun takipçisi olacağız. Tabi biz adil şahitlik adına vatandaşlarımızın hakkını, üniversite öğrencilerimizin hakkını gözetme konusunda bunun takipçisi olmamız da lazımdır. Kendimizde Batmanlıyız burada oturuyoruz. Dolayısıyla bazı camiaları da rahatsız etmiş olabilir. Fakat biz bunu tarafları dinleyip, tek taraflı ve tek cepheden bakmayıp, bunu birebir sizinle görüşmek istedik. Bu konuda da teşekkür ediyoruz. Dediğimiz gibi kamuoyu da rahatlar inşallah” dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Memo
2473 gün önce
Asıl dert rektörlük seçimlerinde kendisini destekleyenleri tasfiye etmektir. Bu o kadar ihtirasla istiyor ki hata üstüne hata yapıyor. Önceki yönetimde yardımcıydı. Üniversitenin yolları yıllarca çamurdan geçilmiyordu. Açıköğretim sınavına gidenler perişan oluyordu. Rektörün açıklaması gerçekten çok basit orta düzeyde bile değil. en az kırkbin öğrencisi olan yetenekleri güçlü bir üniversiteye şimdiye kadar sahip olması gereken Batman hala ancak beş altı bin yüksekokul öğrencisi ile yetiniyor. Bilimin değil filmin olduğu yerde sorumluluk alıp gitmesi gereken Rektör beydir.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=