Lütfen bekleyin..



Hayırsever Batmanlı dükkânlarını Diyanete Vakfetti

20 Aralık 2017, 20:50 - Okunma: 1058

İlimiz Gültepe Mahallesi’nde yaşayan hayırsever Orhan Alpnar, mülkiyeti kendisine ait olan 3 dükkânı, Kur’an Kursuna çevrilmesi için Diyanet Vakfına vakfetti.Hayırsever vatandaşa, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun’un imzaladığı teşekkür belgesini İl Müftüsü Turgut Erhan verdi.

Sadaka-i cariyyenin bu davranış olduğunu ifade eden İl Müftüsü Turgut Erhan, “Vakıflar, birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygusunun tezahürüdür. İnsanoğlu öldüğü zaman bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i cariye (sevabı devam eden sadaka) faydalanılan ilim ve kendisine dua eden hayırlı evlat” diye konuştu.
ÖRNEK DAVRANIŞ
Güzel bir gelecek için insanların yetiştirildiği Kuran Kurslarının yapımına önem verilmesi gerektiği ifade eden İl Müftüsü Erhan, “Vakıf kurumlaşmış bir yardım anlayışını ifade eder. Dinimize göre herşey fani, baki olan yalnızca Allah (c.c.)’tır. Mutlak hakim O’dur. Mülk O’nundur. Bu sebeble Allah’ı seven, başta insan olmak üzere bütün yaratıkları sever. Bu anlayışla hareket eden kişi “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olan, malın en hayırlısı Allah yolunda harcanan, Allah yolunda harcananın da en hayırlısı halkın en çok ihtiyaç duyduğu şeyi karşılayandır.” düsturunu kendisine rehber edinir.”dedi. Kendisine ait dükkânları Kuran Kursuna çevrilmek üzere Diyanet Vakfına bağışlayan hayırsever kardeşimiz Orhan Alpnar’a bu güzel ve anlamlı davranışı için teşekkür eden İl Müftümüz Erhan, “Bunun hayırsever vatandaşlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum.” Dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=