Lütfen bekleyin..



Başkan Uçar’dan Sason’da Hizmet Seferberliği

17 Aralık 2017, 17:45 - Okunma: 2324

Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar 2017 yılını değerlendirerek ilçede göreve gelir gelmez bir atılım çalışması yürüttüklerini belirtti. 28 mahallesi ve 70 yıllık bir geçmişi olan Sason’da yeni İmar planı çalışmasının tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Başkan Cuma Uçar 50 yıl önce hazırlanan İmar Planını hızlı bir şekilde yenilediklerini açıkladı. Sason Belediyesinin Personel sayısını 2 katına çıkardıklarını belirten Başkan Cuma Uçar tüm mahallelere eleman ve yeni açılan 2 parkada 4’er eleman görevlendirdiklerini söyledi.

SASON’A MODERN CAMİ 
Sason’a Modern bir cami kazandırma hedefinde olan Sason’un başarılı Belediye Başkanı Cuma Uçar TBMM Başkanı İsmail Kahramanı ziyaret ederek Camiye “İsmail Kahraman” isminin verileceğini aktardı. İlçe Kaymakamı Ökkeş Beyaz’la Uyum içinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Cuma Uçar İlçeye yeni Belediye Hizmet Binası ve Hükümet Konağı kazandırmak için çalışma başlattıklarını söyledi. 
50 YILLIK SORUNLAR BİR BİR ÇÖZÜLÜYOR
3 yıldır görevde olan Başkan Uçar göreve gelir gelmez ilçenin sorunlarını tespit ederek bunları çözmek için yoğun bir uğraş veriyor. Uçar açıklamasında “ İlçemizde İtfaiye birimini güçlendirdik. Belediye’nin alo 101 hattı 24 saat hizmet veriyor. Halkın talep ve şikayetlerini anında değerlendirip çözüyoruz. Belediye hizmet binasındaki birimlerin eksiklerini giderdik. Sason’un en önemli sorunu olan İmar için imar birimini açtık. İnşaat, İmar ve Çevre mühendislerini görevlendirdik. 50 yıl önceki imar planı vardı. Mevcut imar planıyla ihtiyacın ancak %20’sine çözüm bulabiliyorduk. Hızlı bir şekilde imar çalışmasını devam ettiriyoruz. İmardan sonra revizyona geçeceğiz. İmar planından sonra ilçedeki çarpık yapılaşma, ruhsatsız ve kaçak yapıların önüne geçmiş oluruz. Yapacağımız bir çok hizmeti imar sorunu nedeniyle yapamıyorduk.” 


SU SORUNUNA KÖKLÜ ÇÖZÜM
Sason’un su probleminin kalmadığını açıklayan Belediye Başkanı Cuma Uçar “Göreve geldiğimizde İlçede su sıkıntısı vardı. 2014 ve 2015’te birer kuyu açtık. Saatte 400-500 ton su depolara akıyor. Sayaç sistemine geçtik. Ancak imar sorunu nedeniyle ancak %50’sini sayaçlandırabildik. Sason’a 22 km uzaklıktaki kınalı köyünden Kaynak su getiriliyordu. Boruların çürümesi nedeniyle suyun %10’unun ancak alabiliyorduk. İller bankasına müracaat ettik. Proje kabul edildi. Projemiz tamamlandığından tamamen kaynak suyunu Sason halkının kullanımına sunacağız. Kaynak Suyumuz 150 bin nüfuslu bir yerleşim alanına yetebilecek kapasitededir.  Ve ilçenin hiçbir su sorunu kalmayacak. Proje ihalesi yapıldı. Yeni imar Planından sonra ilçenin bütün altyapı su şebekesini yenileyeceğiz. Yıllardır Açıkta akan kanalizasyonlar ortadan kaldırıldı. Arıtma tesisi için talebimiz var. Hibe olarak ilçemize bunuda kazandıracağız.” 


MİLLETVEKİLİ HAMİDİ’YE TEŞEKKÜR
Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar İlçe Kaymakamı Ökkeş Beyaz’lada uyum içinde çalışma yürüttüklerini belirterek Ankara’da bakanlıklar ve genel müdürlükler nezdinde yaptıkları girişimlerde Milletvekili Ataullah Hamidi’nin büyük desteğini gördüklerini söyleyerek Sason için tüm hizmet taleplerinin Olumlu bir şekilde sonuçlanmasını sağlayan Milletvekili Ataullah Hamidi;’ye İlçe Halkı adına teşekkür etti. Kentin İktidardaki tek milletvekili olan Hamidi’nin Batman için çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirten Uçar Batmanın en güzel hizmetleri hak ettiğini vurguladı. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Özgür
2473 gün önce
Sasona geldiği günden beri sason için hizmetlerini esirgemeyen sayın cuma uçar ve bizzat personel le birebir kazma kürek kullanan abisi cengiz uçar hizmetlerinden dolayı teşekkürler ederiz
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=