Lütfen bekleyin..



Kozluk’ta 220 KM’lik Yeni Alt Yapı Çalışması

14 Aralık 2017, 19:02 - Okunma: 1461

Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık ilçeye Kozluk’tan Siverek uzunluğunda 220 KM’yi bulan alt yapı ve üst yapı çalışması yapılacağını belirtti. Başkan Veysi Işık alt yapı çalışması nedeniyle makamında durmuyor. Günün büyük bölümünü altyapı çalışmalarının yürütüldüğü mahallelerde geçiren Başkan Veysi Işık ilçe’nin tamamını kapsayan altyapı çalışmasını çok önemsiyor.

Başkan Işık bu yıl yaptıkları çalışmalarla alt yapıda yüzde 55-60, üst yapıda ise yüzde 10-15 gerçekleşme olduğunu belirterek 2018 yılı sonuna kadar Kozlukun alt yapı ve üst yapı çalışmasını tamamlayacaklarını belirtti.  
“VATANDAŞIN TALEBİNE GÖRE HİZMET”
Başkan Veysi Işık gazetemize yaptığı açıklamada “ Batmanın en büyük ilçesi olan Kozluk’ta Vatandaşın talebine göre hizmet yürütüyoruz. Hizmet odaklı bir çalışmamız var. Kozluk’a 220 km uzunluğunda Altyapı, üst yapı ve yağmur suyu hattı döşüyoruz. Yapacağımız alt yapı çalışmamız Kozluk’tan Siverek’e kadar olan 220 km mesafesine ulaşıyor. Alt yapıda yüzde 40 bekliyorduk şu an gerçekleşme yüzde 55-60 civarındadır. Üst yapıya yeni başladık. Orada da hızlı bir şekilde çalışmamız oluyor. Özellikle 2018 yılının ilkbaharında hızlı bir şekilde bir çalışmamız olacak. Dört koldan çalışmalarımızla yıl sonuna kadar çalışmalarımızı tamamlayacağız. Elbette kolay bir çalışma değil, belki çalışmamız nedeniyle vatandaşlarımızı rahatsız edeceğiz. Biraz sabırla inşallah çok güzel ve modern bir kozluk’a kavuşacağız.”dedi.  


KOZLUK’TE ALT VE ÜST YAPI YENİLENİYOR
Başkan Veysi Işık gazetemize ilçede yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. Başkan Işık “İlçeye yeni sanayi sitesi yapıyoruz. Tüm proje ve ihale süreçlerini tamamladık. Kamulaştırmalar bitti. Kozluk girişine 86 esnafımız için Küçük Sanayi Sitesi kuracağız. Sitemizi 2018 yılı içinde tamamlayacağız. Bitlis, Tatvan, Van, Diyarbakır güzergahında olan ilçemizden geçen araçlarda bu sanayi sitesinden faydalanacak.  İlçede bir yandan alt yapı sürerken, diğer yandan asfalt, kaldırım taşı ve kilit taşı çalışmalarımız ve ağaçlandırma çalışmalarımız sürüyor. Kozluk’a 15 dönüm arazi üzerine devasa bir park çalışmamız tamamlanma aşamasına geldi. Yüzde 80 bir gerçekleşme oldu. 2017 yılında bütün çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yaptık. Hedeflediğimizin daha fazlasını yaptık. Tarihi Hazo kelesiyle ilgili güzel çalışmamız oldu. Gezi güzergahı, teras kat ve ışıklandırma yaptık. Vali bey sağolsun çalışmalarımızda ciddi katkıları oldu. Kozluk halkı adına Değerli Valimiz Ahmet Deniz’e Teşekkür ederim. Kale turizme yönelik bir hizmettir. Ayngebireden sonra Kozluk kalesini de yerli ve yabancı misafirlerin hizmetine sunduk.” Dedi.


SU ŞEBEKESİDE YENİLENİYOR
Başkan Işık ilçenin adeta şantiyeye döndüğünü belirterek sözlerini şöyle tamamladı. “Altyapıyla entegre olarak su projeside devam ediyor. Su sorununu çözdük. Yağmur suyu ile su şebekesini birlikte yeniliyoruz. Kozluk’un komple yer altı şebekesi değiştiriliyor. Biz geldiğimizde kozlukta araç gereç yoktu. 6 tane eski hurdaya dönmüş aracımız vardı. İlçemize 8 yeni araç kazandırdık. 2 kepçe aldık. Su Tankeri, 2 çöp kamyonu ilk defa Kozluk’a vidanjör, Cenaze Nakil aracı ve yol süpürge aracı kazandırdık. İş makinası olarak araç gereç sıkıntımız pek kalmadı. Bakanlıklara sunduğumuz tüm projelere destek veriyorlar. Burada çalışmalarımıza ciddi destekleri olan Milletvekilimiz Ataullah Hamidi’yede teşekkür ediyoruz. Başkent’te tüm bürokratik projelerimizin onaylanmasında kendisini ciddi bir katkısı olmuştur.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=