Lütfen bekleyin..



Petrol İş Taşerona Kadro Düzenlemesinde Adalet İstedi!

12 Aralık 2017, 15:26 - Okunma: 1334

Petrol İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tekik taşeron çalışanlara kadro düzenlemesi ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.Petrol İş Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Tekik sendika adına yapılan açıklamada “

Toplamda 700 binin üzerinde çalışanı ilgilendiren bu düzenlemede, kadroya alınan taşeron işçilerinin haklarının geçtikleri kurumda çalışanlarla aynı olmayacağı ve ücretlerinde bir değişiklik yapılmayacağı belirtilmektedir. Fiilen sözleşmeli personel haline getirilecek ve kamu kurumlarında halihazırda çalışanlardan daha kötü çalışma koşullarına sahip olacak bu işçiler, büyük bir ayrımcılığa maruz kalacak ve kamuda adaletsiz bir istihdam sistemi oluşacaktır. Ancak asıl sorun söz konusu düzenlemenin kapsamı ile ilgilidir. Düzenleme, 5018 Sayılı Kanun dışında kalan özel bütçeli kuruluşlarda taşeron işçisi olarak çalışanları kapsamamaktadır. Daha çok Kamu İktisadi Teşekkülleri'nden oluşan ve aralarında ülkemizin en önemli kamu kuruluşlarının yer aldığı TPAO, BOTAŞ, Eti Maden, ÇAYKUR, TCDD, TMO, TKİ, TTK ve Şeker Fabrikaları gibi işletmelerde çalışan taşeron işçiler kadro dışı bırakılmışlardır.Yıllardır KİT'lerde özelleştirme ve esnekleşme uygulamalarına imza atan hükümet, bu yanlıştan dönmeli ve son düzenlemeye KİT'lerde çalışan taşeron işçileri de dahil etmelidir.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=