Lütfen bekleyin..



10 bin fidan toprakla buluşturuldu

12 Aralık 2017, 14:57 - Okunma: 1143

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Hanımefendi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 81 ilde başlatılan’Bereket Ormanları’ projesi kapsamında Batman’da oluşturulan ‘Bereket Ormanı alanında fidan dikim töreni yapıldı.

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde düzenlenen fidan dikim törenine; Vali Ahmet Deniz, Eşi Olcay Deniz, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Gülriz Kozbe, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver, kamu kurum yöneticileri, çok sayıda gönül elçisi ve öğrenciler katıldı.
‘BU YIL 150 BİN FİDAN DİKİLDİ’
Fidan dikim öncesi proje kapsamında basın mensuplarına yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Vali Deniz, “Cumhurbaşkanımızın eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin başlatmış olduğu Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan Bereket Ormanları için iki yıldır fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Bu gün dikilen fidanlarla birlikte 700 dekarlık alanda 15 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bu sayı artarak devam edecektir. Bu yıl Batman genelinde 150 bin fidan dikimi yapıldı. 2018 yılının sonuna kadar 1 milyon adet fidan dikmeyi hedefliyoruz. Dünya’da Türkiye en fazla ağaç diken ülkeler arasında yer almaktadır. Bu da ülke olarak bizim doğaya, tabiata ve yeşilliğe verdiğimiz önemi gösteriyor. Ağaç olmadan, tabiat olmadan insanların mutlu olması mümkün değildir. Bu toprakları gelecek kuşaklara en güzel şekilde bırakmak için her zaman ağaç dikmeliyiz” diye konuştu. Konuşmasının sonunda emeği geçenlere teşekkür ederen Vali Deniz, daha yeşil bir Batman için herkesi fidan dikmeye davet etti. Konuşmanın ardından Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz,  katılımcılar birlikte fidan dikerek can suyu verdiler. Proje kapsamında 10 bin 800 adet çam fidanı toprakla buluşturuldu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=