Lütfen bekleyin..



STK'lardan ABD ve İsrail'e Protesto!

08 Aralık 2017, 12:12 - Okunma: 994

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformunu oluşturan 50'yi aşkın sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, Atatürk Parkı'nda bir araya gelerek ABD ve İsraili Kınadılar. Gruptakiler, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Türkçe, Kürtçe ve Arapça dualarla Kudüs'e sahip çıktı.

Sık sık tekbir getiren kalabalık, " "Kahrolsun ABD, kahrolsun İsrail", "Bağımsız Filistin defolsun ABD", "Kahrolsun İsrail,  kahrolsun emperyalizm" sloganları attı.

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Ergin, burada yaptığı açıklamada, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının "yok" hükmünde olduğunu söyledi.
Kudüs ile ilgili şiirlerin okunması ardından konuşan Batman Düşünce ve İnanç Platformu dönem sözcüsü Mehmet Ergin, şöyle dedi: 

"Kudüs'ü işgal eden İsrail'e, İsrail'e destek veren ABD'ye ve sessiz kalarak destek veren devletlere sesleniyoruz; Kudüs, Müslümanlar'ın ilk kıblesi ve kanayan yarasıdır. İnsanlığın ortak mirası olan Kudüs'ün özgürlüğü, Müslümanlar için cihad sebebidir ve imanlarının bir parçasıdır. ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına karar vermesi dünya barışını dinamitlemiştir. Bir kez daha görülmüştür ki Trump, siyonizmin kuklası olarak görev yapmakta ve İslam alemini oyalamakta, attığı her adımla Müslümanların nabzını yoklamaktadır. ABD'nin kararı, üç din için manevi ve tarihi kıymete sahip, barış adası olmuş Kudüs'ü savaş gerekçesine dönüşmüştür."
Basın açıklaması ardından toplananlar Kudüs için dua okuyarak sessizce alandan ayrıldı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=