Lütfen bekleyin..



Dünya Hastanesi İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor

06 Aralık 2017, 15:27 - Okunma: 2131

Dünya Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Ekibi; Tek Yama ile kalpteki delikler kapatılıp kapaklar birbirinden ayrıldı hasta olan kalp kapağı başarı ile ameliyat edildi.

Doğumsal kalp hastalığı görülme sıklığı her 1000 canlı doğumda 8-10 hastadır. Bu sıklık bebeğin yandaş hastalıkları (Down sendromu gibi) ve başta aile içi evlilik, annenin gebelik dönemindeki alışkanlıkları (sigara, alkol, uyuşturucu gibi) olmak üzere birçok faktörle ilintilidir.

Aslı TOKAY  5 yaşında, başka bir merkezde doğumsal kalp hastalığı tanısı konulan hastamız; Özel Batman Dünya Hastanesi Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Afşin YAVERİ tarafından muayene edildi. Hastalığın yapısı itibariyle kalbin hem üstteki duvarında hem de alttaki duvarında geniş bir açıklığı (kalp duvarındaki delik) ve kalbin normalde birbirinden ayrı olması gereken kapaklarının birleşik ve ileri yetersizliği tespit edildi. Yatışının yapılmasını takiben kısa sürede ameliyat hazırlıkları tamamlanan hastamız Kalp ve Damar Cerrahisi Ekibi; Op. Dr. Afşin YAVERİ, Op. Dr. Rafet TOK ve Anestezi Reanimasyon Uzmanı Dr. Hasan KAYA tarafından ameliyata alındı.

Üç saat süren ameliyat ile kalbin etrafındaki kalp zarından yararlanılarak kalpteki delikler kapatıldı, kalp kapağı tamir edilerek başarılı ameliyat gerçekleştirildi. 

Ameliyattan sonraki gün genel durumu iyi olan hastamız servise annesinin yanına alındı. Takip ve tedavi süreci tamamlanan hasta şifa ile taburcu edildi.   

Op. Dr. Afşin Yaveri doğumsal kalp hastalıklarında erken ve tanı ve tedavinin önemine dikkat çekerek çocuklardaki kalp hastalığı belirtilerini şöyle sıraladı. 

1. Üfürüm duyulması

2. Morarma, morarma nöbeti ve çömelme

3. Kilo alamama ve gelişme yetersizliği

4. Sık nefes alma, sıkıntılı solunum

5. Sık solunum yolu enfeksiyonu

6. Göğüs ağrısı

7. Egzersizi tolere edememek

Bu tip belirtilerin çocuklarda görülmesi durumunda hekim muayenesinin çok önemli olduğunu ve ailelerin bu konuda dikkatli olması gerektiğini iletti.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Kolajen, vücutta bulunan temel bir proteindir ve cilt, eklemler, kemikler, ..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Evde Sağlık Birimi'ne yakınları tar..
Batman Belediyesi, çocukların gelişimlerine pozitif etki sağlamak amacıyla ..
Ak Parti Milletvekili adayı Fırat Tunç, Kozluk lokali ziyaretinde partilile..
Dünya Hastanesi Dahiliye bölümünden Uzm. Dr. Ahmet NAS şeker ve tansiyon ha..
Batman Eğitim Araştırma Hastanesine atanan yenidoğan uzmanı hasta kabulüne ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=