Lütfen bekleyin..



Tekik “ Taşeron Düzenlemesi Olumlu Ama Yetersiz!”

06 Aralık 2017, 15:21 - Okunma: 1220

Petrol İş sendikası Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Genel örgütlenme ve Eğitim sekreteri Mustafa Tekik Hükümet tarafından Taşerona kadro olarak açıklanan çalışmayı yetersiz bulmakla birlikte ayrıntıların kamuoyuna açıklanmasını beklediklerini söyledi.

“TAŞERON SİSTEMİ TAMAMEN ORTADAN KALDIRILMALI”
Mustafa Tekik açıklamasında “Önceki gün Cumhurbaşkanı ve Çalışma Bakanı tarafından açıklanan "taşerona kadro verilmesi" konusunu, taşeron çalışmaya karşı mücadeleyi öncelikleri arasında kabul eden Petrol-İş olarak olumlu ancak yetersiz buluyoruz. Ayrıca yapılan açıklamalarda bazı belirsizlikler mevcuttur ve düzenlemenin tüm ayrıntıları kamuoyu ile paylaşılana kadar konuya açıkçası ihtiyatlı yaklaşıyoruz. İhtiyatlı yaklaşmamız biraz da, hükümetin 2002 yılından bu yana icraatları nedeniyledir. Kamuda taşeron çalışma, AKP hükümetleri zamanında adeta ur gibi yayıldı ve taşeron istihdam hem kamuda hem de özelde katlanarak arttı. Bugün taşeron işçilerin tam sayısı dahi bilinemiyor. Bu koşulları yaratan iktidarın şimdi kamuda taşeron çalışanları kadroya alması, istihdam politikalarında bir milat olacaksa olumludur. Ancak bir defaya mahsus uygulama olacaksa ve kamuda hizmet alımları başka yollarla bir süre sonra devam edecekse, biz bu kadro uygulamasının bir seçim taktiğinden öteye bir anlamı olacağını sanmıyoruz.”
“TAŞERONA KADRO AYRINTILARI KAMUOYUNA AÇIKLANMALI”
Türkiye’nin en büyük sendikal hareketinden olan Petrol İş’te Yönetim kurulunda görev yapan Mustafa Tekik açıklamasının devamında “Düzenlemenin ayrıntıları bir an önce kamuoyuna ve sendikalara açıklanmalıdır. Bu düzenleme mutlaka, kamuda taşeron istihdamının ve hizmet alımlarının bütünüyle sona erdirilmesine dönük hükümleri içermelidir. 
Öte yandan, taşeron sorunu yalnızca kamuda değil özel sektörde de mevcuttur. Üstelik özel sektörde çalışan taşeron işçilerin sayısı kamudakilerin kat be kat üzerindedir. İnsanlık onuruna yakışmayan, güvencesiz ve güvensiz bir çalışma biçimi olan taşeron istihdamına bir bütünlük içerisinde yaklaşılmalıdır. Petrol-İş olarak bu konuda talebimiz bellidir; öncelikle kamuda asıl-yardımcı iş ayrımı yapılmaksızın tüm taşeron, mevsimlik ve geçici çalışanlar kadroya alınmalıdır. Tpao ,TPIC,Botaş,MKE,Eti Maden’deki tüm taşeron işçiler ayrımsız kadroya geçirilmelidir.” 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=