Lütfen bekleyin..



Özdemir, Akel ve Temel Tutuksuz Yargılanacak

06 Aralık 2017, 15:20 - Okunma: 1069

Haklarında yakalama kararı olan ve bir süredir firari olan ve İç İşleri Bakanlığı tarafından görevlerinden alınan Batman Belediyesi eski eş başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel adliyede verdikleri ifaden sonra savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

 Tutuklamaya yönelik karar nedeniyle Polise teslim olan ve Batman Adliyesinde hakim karşısına çıkan Sabri Özdemir ve Gülistan Akel ifade verdi. Ardından durumu değerlendiren Mahkeme heyeti eski eş başkanlar Sabri Özdemir ve Gülistan Akel’i serbest bıraktı. Karar sonrasında adliye çıkışında büyük sevinç yaşandı. 
Sabri Özdemir Adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamasında: “Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkımızda verilmiş olan tutuklama kararı vardı. Bugün onunla ilgili Batman Adliyesine ifade verdik. Cumhuriyet Savcısı tutuksuz yargılanmaya karar verdi. Şuanda serbestiz ve mahkeme dışarıdan devam edecek. Hakkımızda isnat edilen suçlamalar ise örgüte para ve kaynak sağlama ki öyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir.
Örgüt yakınlarını işe alma gibi suçlamalar isnat edildi. Bunlar da halkımız tarafından bilinmektedir. Bütün halkımız biliyor ki yaptığımız alımları şeffaf bir şekilde basın önünde kura seçimi ile gerçekleştirdik. Kurada çıkan şahısları orada ihtiyacımız olan personeli işe aldık. Kimin ne olduğunu sonuçta biz bilemeyiz. Bunların tamamının sabıka kaydı savcılıktan, adliyeden sorulup bunlar üzerinde her hangi bir suç unsuru veya haklarında yakalama, tutuklama ya da örgüt üyesi olması gibi bir şey söz konusu değildir.”
Öte yandan Batman eski Belediye Başkanlarından Serhat Temel’de adliyede ifade verdikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=