Lütfen bekleyin..



Dünya Hastanesinde başarılı ameliyat

04 Aralık 2017, 13:29 - Okunma: 1446

Özel Batman Dünya Hastanesinde yüksek riskli doğumsal kalp hastalığı ameliyatı başarı ile yapıldı. Konuyla ilgili Hastaneden yapılan açıklama şöyle “Başka bir merkezde doğumsal kalp hastalığı tanısı konulan Cuma Ali Bozkurt (33 yaş) muayene edilmiş, daha önce tedavi edilmemiş olması nedeni ile hastalığın kalbin ileri derece genişlenmesine ve hasar görmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.

 Hastalığın yapısı itibariyle kalbin hem üstteki hem de alttaki duvarında geniş bir açıklığı (kalp duvarındaki delik) ve kalbin normalde birbirinden ayrı olması gereken kapaklarının birleşik ve ileri yetersizliği tespit edildi.
KALPTEKİ DELİKLER KAPANDI
Bu genişlemeyi gösteren kalp ameliyatlarının diğer kalp ameliyatlarından daha yüksek riskli olduğu bilgisi hasta ve hasta yakınları ile paylaşılarak ameliyat hazırlıklarına geçildi. Özel Batman Dünya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisinden; Op. Dr. Afşin Yaveri, Op. Dr. Rafet Tok ve Anestezi Uzmanı Uzm. Dr. Hasan Kaya katılımı ile Cuma Ali Bozkurt ameliyata alındı. Üç saat süren ameliyat ile kalbi saran zardan yararlanılarak kalpteki delikler kapatıldı, kalp kapağı tamir edilerek ameliyat başarı ile tamamlandı. Ameliyathanede yapılan kontrolde kalp kapağının tamamen normal yapıya döndüğü ve kalpteki deliklerin tam olarak kapandığı tespit edildi. Ameliyattan sonraki gün genel durumu iyi olan hastamız servise alındı. Takip ve tedavi süreci tamamlanan hasta şifa ile taburcu edildi. Dr. Afşin Yaveri doğumsal kalp hastalıklarında hastalığın ilerlemeden tanı ve tedavisinin çok önemli olduğunu vurguladı.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=