Lütfen bekleyin..



Çiftçilere “Arpa Tohumu” dağıtımı yapıldı

30 Kasım 2017, 04:07 - Okunma: 1028

Arpa Üretiminin yaygınlaştırılması projesi kapsamında, Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin % 70 hibe desteğiyle Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından ıslah edilen "ÖNDER" arpa çeşidi tohumluğunun ilimize adaptasyonun değerlendirilmesi amacıyla çiftçilerimize, demonstratif 14.500 Kg arpa tohumu dağıtımı yapıldı.

İki sıralı arpa dağıtım törenine; İl Müdürü Nurettin KİYAS, İl Müdür Yardımcısı Mehmet DEMİR, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık YALÇIN, konu ile ilgili teknik personel ve Çiftçiler katıldı. Arpa Dağıtımı sırasında bir konuşma yapan Tarım İl Müdürü Nurettin KİYAS; " Çiftçimizin yeniliklere kavuşması için yeni projeler üretmeye devam edeceklerini; yüksek verimli, erkenci, kurağa ve yatmaya dayanıklı ve dane protein oranı yüksek olan Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından ıslah edilen "iki sıralı önder arpa çeşidi" nin ilimiz çiftçileri tarafından denenmesinin yararlı olacağını düşünüyoruz. Projemizin ilimiz ve ülkemiz tarımına hayırlı olmasını temenni eder, çiftçilerimize bol ve bereketli bir yıl diliyorum" dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=