Lütfen bekleyin..



İHD Batman Şubesinden Tahir Elçi’ye anma

28 Kasım 2017, 15:18 - Okunma: 943

Batman İnsan hakları Derneği Şubesi 2015 yılında Diyarbakır’da yaşanan şiddet olaylarında Çatışmanın ortasında kalarak Silahlı saldırıya kurban giden Diyarbakır Barosu eski Başkanı Av. Tahir Elçi için basın açıklaması yaptı. İHD açıklamasında “İnsan Hakları Savunucusu ve Barış Elçisi Tahir Elçi'yi Unutmadık, Unutturmayacağız! Katledilmesinin üzerinden 2 yıl geçen arkadaşımız Tahir Elçi'yi saygıyla anıyoruz.

28 Kasım 2015'te yani tam 2 yıl önce yani Diyarbakır Barosu Başkanı, insan hakları savunucusu ve barış elçisi Tahir Elçi Diyarbakır ili Sur ilçesi, tarihi Dörtayaklı Minare’de çatışmalardan kaynaklı yaratılan tahribatı kamuoyu ile paylaşmak ve kültürel mirasa sahip çıkmak için açıklama yaparken katledildi. Israrlı bir şekilde barış talebinde bulunan Tahir Elçi 28 Kasım 2015 tarihinde de savaş ve silahlı çatışmanın insanlar, çevre ve kültürel miras üzerindeki yıkıcı etkisini anlatmak için oradaydı. 
Yaşamı boyunca hak ihlallerine karşı mücadele vermiş olan, çok sayıda faili meçhul cinayetlerin ve gözaltındaki kayıpların aydınlatılması ile faillerinin bulunması için cezasızlıkla mücadele eden en önde insanlardan birisiydi. Tahir Elçi kendisine yönelik baskılara rağmen mücadelesinden vazgeçmemiş bir hukukçuydu. Tahir Elçi'nin katledilmesinin üzerinden 2 yıl geçti ancak soruşturmasına ilişkin herhangi bir ilerleme kaydedilmedi.Hak savunucuları olarak Tahir Elçi'siz geçen 2 yılın ardından şunu ifade ediyoruz: Arkadaşımız Tahir Elçi'yi unutmadık ve unutturmayacağız! Katledenleri er ya da geç açığa çıkaracak, adalet önünde hesap soracağız.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=