Lütfen bekleyin..



Çocuk İşçiliğine Karşı Yürüdüler

20 Kasım 2017, 16:37 - Okunma: 1143

Batman Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Batman İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen bir çalışma ile ‘Çocuk İşçiliğine Hayır’ yürüyüşü düzenlendi.

Batman’da 412 çocuğun işçi olarak çalıştığı tespit edilirken, çalıştırılan çocuk işçiler, ellerinde afişleri üzerlerinde ‘Çocuk İşçiliğine Hayır’ tişörtleriyle çocuk işçiliğine hayır dediler.20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Batman’da çocuk işçiler, çocukların çalıştırılmasına hayır demek için yürüdü. Batman Valiliği önünden başlayan ve Atatürk Parkı’nda son bulan yürüyüşte, çocuklar, çocuk işçilerin durumuna dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için broşürler dağıttı.
Batman’da sokakta çalışan çocukların ne tür işler yaptığı bilgisinin de yer aldığı broşürlerde, sokakta dilendirilen, çalıştırılan ve çalışmaya mecbur bırakılan çocukların Alo 183 hattına bildirilmesi istendi. ‘Çocuk İşçiliğine Hayır’ adlı yürüyüşe katılan çocuk işçilere Batman Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Batman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından hediyeler verildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=