Lütfen bekleyin..



Kışın kilolar artabilir

20 Kasım 2017, 16:11 - Okunma: 1279

Metabolizmanızı kışa hazırlayın!Batman Medicalpark Hastanesinde görevli Beslenme ve Diyetisyen Dr. A. Ozan Özcan, kış mevsiminde yaşanabilecek metabolizma sorunlarına karşı uyarılarda bulundu.

Özellikle enfeksiyonlara karşı daha duyarlı olan çocuk, gebe ve yaşlılar için beslenmenin, bu mevsimde ayrı bir önem taşıdığını belirten Özcan “Her mevsim olduğu gibi karbonhidrat, protein ve yağları, dengeli bir şekilde tüketmeliyiz. Kış aylarının en belirgin hastalıklarından olan grip ve nezleye karşı yeterli vitamin almaya özen göstermeliyiz. Özellikle A ve C vitamininden zengin turunçgiller, havuç, brokoli, kabak, brüksel lahanası, yeşilbiber, karnabahar, mandalina, maydanoz, roka, tere gibi sebze ve meyveleri sofralarımızdan eksik etmemeliyiz. C vitamini ısı, ışık gibi etmenlerden kolayca etkilenen bir vitamindir. Bu nedenle meyvelerin suları sıkılacaksa içilmeden hemen önce hazırlanmalıdır. Kış mevsiminde de kızartma ve kavurmadan kaçınılmalı, yağ tüketimine dikkat edilmelidir” dedi

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=