Lütfen bekleyin..



Prematüre Bebekler Neşe Saçtı

19 Kasım 2017, 15:45 - Okunma: 1351

17 Kasım Dünya Prematüre Gününde, Batman Çocuk Hastanesinde bir etkinlik düzenlendi. Ebeveynlerin prematüre bebekleri ile katılım sağladıkları programda Sağlık Müdürü Uz.Dr.Osman Sünger de katılımcıları yalnız bırakmadı.

 Dr. Sünger ailelerin sevinçlerini paylaşarak prematüre bebeklere çeşitli hediyeler armağan etti. Prematürenin simgesi Mor rengin hâkim olduğu etkinlikte pasta kesilerek ikramlarda bulunuldu. Bebeklerin fotoğraflarından derlenen slayt gösterimi ise ayrı renk kattı.
“ERKEN DOĞSAN DA YALNIZ DEĞİLSİN “
Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Demet Başer, Yeni Doğan Uzmanı Dr.Şenay Çoşkun şöyle konuştu;  “Prematüre, çeşitli sebeplerden dolayı dünyaya erken gelen bebeklere denir. Prematüre doğup hastanemizde sağlığına kavuşan bebekler için prematürenin simgesi olan Mor rengi kullanarak bir etkinlik düzenledik. Çocuk hekimleri olarak “ Erken Doğsan da Yalnız Değilsin” sloganıyla prematürelere dikkat çekmek istiyoruz.”dedi. 
Hastane Başhekimi Uz.Dr. Dilfuza Ağalıoğlu, “Tüm Dünyada ve Ülkemizde olduğu gibi Batmanda da prematüre bebeklerin yaşatılmasına çok önem veriliyor. Prematüre bebeklerin her biri bir mucize. Bu bebeklere dikkat çekmek amacıyla bir program tertip ettik. Ondört ailenin prematüre bebekleri ile katılım gösterdikleri etkinlik bizleri mutlu etti” dedi.
AİLELER MAMNUN KALDI
Etkinliğe katılan aileler ise şöyle dediler, “Bizler için düzenlenen bu programda çeşitli sürprizlerle karşılaştık. Çok mutlu olduk. Bebeklerimize Batman Çocuk Hastanesi Yeni Doğan Ünitesinde çok iyi bakıldı. Erken doğan bu bebeklerimizden çoğumuz ümitsizdik oysa şimdi düzenlenen bu etkinlikte bir aradayız. Çok muyluyuz emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=