Lütfen bekleyin..



Tarım Projelerine ve Çiftçiye Büyük Destek

12 Kasım 2017, 16:36 - Okunma: 1623

Batman Tarım İl Müdürlüğü son dönemde yaptığı başarılı çalışmalar ve çiftçiye sağladığı proje ve desteklerle gündemde. Batman İl genelinde 386 çalışanıyla Batman çiftçisine hizmet götüren Tarım il Müdürlüğü kentin ekonomisine ciddi destek sağlıyor.

Proje ve destekleme faaliyetlerinin yanı sıra Batman tarım il müdürlüğü 1 yılda 1500 denetim yaptı. Gazetemiz Sahibi Nimet Dal ve Orhan Turan’ın ziyaret ettiği Tarım il Müdürü Nurettin Kıyas proje ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Başarılı İl Müdürleri arasında bulunan Müdür Kıyas Batman çiftçisini desteklemek ve yeni projeler için var güçleriyle çalışma yürüttüklerini belirtti.  
PROJE VE DESTEKLEMELERİN MALİYETİ 40 MİLYON TL
Batman’da kayırlı 9 bin 200 çiftçiye yönelik devletin sağlığı hibe destek ve projelerle çiftçiler büyük destek almış durumda. Batman Tarım il Müdürlüğü kentin ekonomisine 40 Milyon TL civarında destekleme ve proje desteği verdi. 
Batman Çiftçisine 2016 yılında doğrudan gelir desteği, Mazot, gübre ve yem bitkisi desteği olmak üzere 4 milyon 989 bin TL ödeme yapıldı. Bu yılki destek miktarının 5 Milyon 300 bin TL olması bekleniyor. Batman Kozluk’ta 50 çiftçiye GAP idaresinin desteğiyle çilek bahçesi kuruldu. Bunların maliyetininde 300 bin TL olduğu belirtildi. GAP’tan 10 adet sera yapılırken, bunların maliyetininde 300 bin TL olduğu belirtildi. 
Batman’da son dönemde artan fıstık bahçesi oranı 40 bin dekara ulaştı. Gercüş ve Beşiri köylerinde fıstık bahçelerine yoğun bir talep var. İl özel idaresinin destekleriyle çiftçilere fıstık fideside dağıtılıyor.
GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİNDE 29 PROJE İMZALANDI
Batman Tarım il Müdürü Nurettin Kıyas Gazetemize yaptığı açıklamasında şu bilgileri paylaştı. “Batman Tarım il müdürlüğü olarak Bakanlığın bütçesiyle yürüyen projelerimiz var. Genç çiftçi projesi kapsamında 206 çiftçiye kişi başı 30 bin TL hibe olmak üzere 6 milyon 180 bin TL değerinde destek sunduk. Sağlanan yeni projeler arasında Büyükbaş, küçükbaş Hayvan, Sera, Meyve Bahçeleri gibi tesisler bulunuyor. Dağıtımlar tamamlanarak çiftçilerimize teslim edildi. Yine Tarım Müdürlüğü kırsal kalkınma yatırımları destekleme projeleri kapsamında 2016 sonbahar’da 11. etap başvurusu kabul edilen 39 proje onaylandı. Çiftçilere 27 milyon TL hibe verilecek. İmzalanan 29 proje arasında 10 otel, Tarımsal ürünleri paketleme tesisi, Mantar işleme tesisi, Silo tesisi, işleme tesisleri, mercimek işleme, besi ahırları gibi işletmeler var. Çalışmalarımız kapsamında 40 adet Sera naylonu 1’er dekardan üreticilere dağıtıldı. Çiftçiye yansıyan Koyun keçi küpe desteği de devam ediyor. 
Büyükbaş ve Buzağı destekleri de devam ediyor. Hububat prim destekleride, Mısıra ve pamuğa destek aksatılmadan çiftçiye sunuluyor.” Dedi.   

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=