Lütfen bekleyin..



SES’ten ASPB Bütçesine Yönelik Açıklama

09 Kasım 2017, 22:21 - Okunma: 1351

“ASPB bütçesinde ne sosyal hizmete ne de kadınlara yer yok !”Ses Batman Şube Başkanı Deniz Topkan yaptığı açıklamada ASPB bütçesiyle ilgili değerlendirme yaptı.

Topkan basın toplantısında “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bütçesi yarın Meclis Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülecek. Muhalefetin tüm itirazlarına rağmen kabul edileceğini bilmek için kahin olmaya gerek yok.2018 yılında da Sosyal hizmet alanında çalışanları görmeyen, sosyal hizmeti “sosyal yardımla” sınırlandıran, kadını aile içine hapseden bir bütçe ile karşı karşıyayız.2017 yılı merkezi yönetim bütçesi içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın payı %4'tü. 2018 yılında bu oran daha da azalarak %3,5 olmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına 2018 yılı için 26 milyar 690 milyon 506 bin TL ayrılmıştır.2017 yılı bütçesinden ''Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'' (ASPB) ayrılan kaynaklar kadının güçlenmesine yönelik politikaları hayata geçirmek yerine aileyi güçlendiren politikaların temel alındığını göstermektedir. Aynı tablo 2018 yılı için de devam etmektedir.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=