Lütfen bekleyin..



Çocuklarda Grip

06 Kasım 2017, 11:52 - Okunma: 1663

Batman Medicalpark Hastanesinde görevli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın, mevsimsel değişiklik nedeniyle çocuklarda artış gösteren soğuk algınlığı ve nezleye karşı uyarılarda bulundu.

Virüs kaynaklı olan gribin, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, öksürük, burun akıntısı belirtileri ile ortaya çıktığını belirten Uzm. Dr. Taşkın “Soğuk algınlığı ve grip için buharlı oda nemlendiricileriyle odayı nemli tutmak, eczanelerde satılan deniz suyu damlaları, bol sıvı, protein ve meyve tüketimi, önleyici tedbirlerdir. C vitamini içeren, portakal, mandalina, greyfurt gibi besinler, grip virüsüne karşı vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Grip virüsü, kamuya açık alanlarda kişiden kişiye kolayca geçebilir. Hastanın öksürmesi, hapşırması, el teması ile sağlıklı bireylere etki eder. Belirtilerden bir gün önce ve hastalıktan yedi gün sonra bulaşıcı hale gelir. Yaşlılar, bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf olanlarda ciddi komplikasyonlar görülebilir. Gribin neden olduğu ağrılar, ağrı kesici tedavisi ile geçebilir fakat aspirin gibi ağrı kesicileri 16 yaşından küçük bireyler kullanmamalıdır. Evde dinlenmek, alkol ve sigaradan uzak durmak, bol sıvı tüketmek, mandalina, portakal, greyfurt gibi c vitamini içeren besinler tüketmek gerekiyor” dedi. 
 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=