Lütfen bekleyin..



Vali Deniz Gercüş İlçesini Ziyaret Etti

03 Kasım 2017, 12:31 - Okunma: 1538

Vali Ahmet Deniz, çeşitli incelemelerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Gercüş ilçesini ziyaret etti. İlçe ziyareti sırasında Vali Deniz’e; İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve kamu kurum yöneticileri eşlik etti.

Gercüş Hükümet konağı bahçesinde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç ve ilçe kurum müdürleri tarafından karşılanan Vali Deniz, Kaymakamlık makamına geçerek, ilçeden yürütülen çalışmalara ilişkin ilçe yöneticilerinden brifing aldı.
 
YAPIMI DEVAM EDEN GERCÜŞ DEVLET HASTANESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
 
Kaymakamlık ziyaretinin ardından yapımı devam eden 30 yataklı Gercüş Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Vali Deniz,  yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alarak, hastanenin en kısa sürede tamamlanması için yetkililere talimat verdi. 


 
GERCÜŞ SPOR KOMPLEKSİNİN AÇILIŞINI YAPTI
 
Hastane inşaatı incelemelerinin ardından Vali Deniz, Spor Toto Teşkilatı Başkanlığının destekleriyle yapılan  ve içerisinde tenis kortu, futbol, basketbol ve voleybol sahaların bulunduğu Gercüş Spor Kompleksinin açılışını gerçekleştirdi.Açılışta bir konuşma yapan Vali Deniz, Sporun yaşamımızın bir parçası olduğunu belirterek, “ Gençlerimizi spora yönlendirmeliyiz. Sporda başarılı olan gençlerimiz hayatın diğer tüm alanlarda da başarı gösterir. Spor yapan gençlerimiz ruhen, bedenen daha sağlıklı, mutlu, huzurlu ve vatanına milletine bağlı bireyler olurlar” diye konuştu. 
Spor kompleksinin yapımında emeği geçen Başta Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Spor Toto Teşkilatına teşekkür eden Vali Deniz, spor kompleksinin gençlerimize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
 
VALİ DENİZ, DİCLE ANADOLU LİSESİNİ ZİYARET ETTİ
 
Spor kompleksi açılışının ardından ilçe merkezinde eğitim-öğretim faaliyeti yürüten Dicle Anadolu Lisesini ziyaret eden Vali Deniz, öğrencilerle yakından ilgilenerek, bir süre sohbet edip, kendilerine kitap hediye etti. Öğrencilerle bir süre kitap okuyan Vali Deniz, kitap okumadan başarı sağlamanın mümkün olmadığını ifade ederek, “ Ülkemizin geleceği olan gençlerimizi; bilgili, donanımlı, kültürlü, ve vatanına, milletine ve bayrağına sevdalı olarak yetiştirmeliyiz.  Bunları başarmanın tek yolu da bol bol kitap okumaktan geçiyor.  Batman Her Yerde Okuyor” kitap okuma kampanyasıyla ilimizde kitap okuma konusunda önemli bir başarı sağladık. Kitaptan daha iyi bir arkadaş yok. Her fırsatta kitap okumanızı ve alışkanlık haline getirmenizi tavsiye ediyorum” diye konuştu. 
Daha sonra okulun öğretmenleriyle bir araya gelen Vali Deniz, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek,  “ Her şeyin başından eğitim gelir. Eğitimde başarı sağlanmadan gelişmek mümkün değildir.  Eğitimde asıl yük öğretmenlerimizin omuzlarındadır. Çocuklarımızı, vatanına, bayrağına ve milletine bağlı yetiştirmek hepimizin görevidir.  Eğitim-öğretim faaliyetlerin yanında çocuklarımıza, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü ve kardeşliği her fırsatta anlatmalısınız. Buna her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” dedi.


 
“NİTELİKLİ EĞİTİME KARARLI ADIMLAR PROJESİ”
 
Vali Deniz,  ziyaret ve incelemelerin ardından “Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar”  projesi toplantısına katıldı.
 
Kurum müdürleri ve ilçede görev yapan okul müdürlerinin katıldığı toplantıda ilçe Milli Eğitim Müdürü Siraç Badur,  Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar projesi kapsamında ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bir sunum yaptı. 
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit düşen asker ve korucularımıza Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerini ileterek konuşmasına başlayan Vali Deniz, geçen yıl başlatılan Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesinin değerlendirmesini yapmak amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirtti.
Vali Deniz, “Her şeyin başında eğitim gelir. İlimizde eğitim alanında son bir yıl içerisinde önemli çalışmalar yürütüldü.  Okul öncesi eğitim alanında yürütülen” Çocuğumu Seviyorum Ana Okuluna Gönderiyorum” projesiyle Batman, okul öncesi eğitimde okullaşma oranında Türkiye ortalamasının üzerine çıktı ve Batman Türkiye’de pilot il olarak seçildi” diye konuştu. 
İlimizde eğitim kalitesi ve başarının artırılması için herkese önemli görevler düştüğünü vurgulayan Vali Deniz, “İlimizde akademik eğitimde başarıyı artırmak en önemli önceliğimizdir. Bununla birlikte, milli ve manevi değerlerine sahip, vatanını ve bayrağını seven, ortak değerlerimizi özümsemiş, sevgiyi, kardeşliği özümsemiş paylaşımcı, merhamet sahibi bilgili, cesur ve nitelikli öğrenciler yetiştirmemiz her şeyden daha önemlidir. . Okul müdürlerimize düşen görev, takım ruhu ile hareket etmeleridir.  Herkesi kucaklamalıyız. Öğretmenlerimizin özellikle veli ziyaretleri çok önemlidir. Velileri de eğitimin içine katmalıyız. Eğitim paydaşlarından birini eğitimin içine almadığımız zaman sorun yaşamaya başlıyoruz. Bu noktada her fırsatta velilerimizi ziyaret ederek, kendisinin ve öğrencinin önemsendiğini kendilerine hissettirmemiz gerekiyor. Sizlerin sayesinde vatandaşlarımızın gönüllerine dokunacağız. Ülkemizin birlik ve berberliğine yürekli bir şekilde sahip çıkmalarını anlatmalıyız. Zaman cesaretli ve yürekli durma zamandır” dedi. Okul servisleri konusunda okul müdürlerine uyarılarda bulunan Vali Deniz, okul servislerinin sıklıkla denetlenmesini ve kurallara uymayan okul servisleri hakkında gerekenin yapılmasını istedi. 
Okulların temizliği, güvenliği konusunda okul müdürlerine uyarılarda bulunan Vali Deniz, verilen eğitim-öğretimin yanında, okulların fiziki durumlarının da önemli olduğunu belirterek, okulların eksikliklerin en kısa zamanda giderilmesini istedi.   Vali Deniz konuşmasının sonunda geçen yıl başlatılan Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesinin bu sene de sürdürüleceğini belirterek, projenin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 


VALİ DENİZ, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
 
Vali Deniz daha sonra ilçe öğretmen evinde mahalle ve köy muhtarlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi.
 
Yemekten sonra bir konuşma yapan Vali Deniz, bölücü terör örgütüyle kararlıkla mücadele edileceğini belirterek, “Son yıllarda örgüte katılım giderek azalıyor.  Bu, halkımızı devletinin yanın da olduğunu, ülkemizin birliğine ve beraberliğine sahip çıktığının göstergesidir. Hep beraber terör örgütünü bu coğrafyadan sileceğiz. Muhtarlarımızın ve halkımızın desteğiyle  bunu başaracağız. 15 Temmuz’da milletimizin göstermiş olduğu o yürekli duruş olmasaydı, bu gün ülkemiz bir iç savaşla karşı karşıya kalabilirdi. Dönem, yürekli duruş sergileme ve tavır alma dönemidir. Bu toprakları vatan yapan onun için çarpan yüreklerdir. Bu coğrafyada bin yıldır beraber yaşıyoruz ve yaşamaya da devam edeceğiz.  Türk’ü Kürt’ten, Alevi’yi Sünni’de ayıramazsınız, buna kimsenin gücü yetmeyecektir.
 
Son bir yıldır ilçe Belediye Başkan Vekili görevi yürüten Kaymakamımızın yürüttüğü hizmetleri görüyorsunuz. Biz halkın parasını, halka hizmet olarak götürüyoruz. Vatanı, milletini ve bayrağını seven halkımıza hizmet etmek bizim asli görevimizdir, gece-gündüz demeden severek çalışacağız” diye konuştu
  
ŞEHİT KADRİ YILDIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDE İNCELEMERDE BULUNDU
 
Okul ziyaretinin ardından Gercüş ilçe merkezinde yapımı tamamlanan 24 derslikli Şehit Kadri Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesinde incelemelerde bulunan Vali Deniz,  yeni okulumuzun Gercüşlü öğrenci çocuklarımıza hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
KIRKAT GÖLÜ MESİRE ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
 
İlçe ziyaretlerinin ardından  Gap İdaresi tarafından İl Özel İdaresi’nin teknik desteğiyle ve Gercüş Kaymakamlığının katkılarıyla yapılan Kırkat Gölü Mesire alanında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Deniz, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 
16 bin metre karelik alan üzerine inşa edilen mesire alanında; oturma bankları, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüyüş parkuru ve otopark alanlarının yapılacağını belirten yetkililer, vatandaşların aileleri ile birlikte rahat bir ortamda zaman geçirebileceği bir mesire alanın yapılacağını ifade ettiler.
 
VALİ DENİZ, KORUCU NOKTASINDA NÖBET TUTAN KORUCULARI ZİYARET ETTİ
 
Vali Deniz daha sonra Hasankeyf yolu üzerinde bulunan Kalecik Suva Korucu noktasında nöbet tutan korucuları ziyaret ederek, bir sohbet etti ve sorun isteklerini dineldi.
 
İnceleme ve ziyaretlerin ardından Vali Deniz ilçeden ayrıldı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=