Lütfen bekleyin..



Organ Bağışıyla Hayat Kurtaralım

01 Kasım 2017, 23:02 - Okunma: 1828

Batman İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Osman Sünger, Organ ve Doku Bağışı Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Sünger, "Organ ve doku bağışı’ ölümden sonra organların başka bir insan için kullanılmasına izin vermektir. Bazen görmeyen bir insanın görmesini, bazen de hayatını diyaliz cihazına bağlı olarak sürdüren bir böbrek hastasının hayata dönmesini sağlamaktır" dedi.

Her organ yaşama tutunan bir insandır.
Türkiye geneli 2017 yılı organ ve doku bağışı bekleyen güncel hasta sayısının 24.821 olduğu, 949 beyin ölümünün gerçekleştiği ve sadece 107'sinin organlarının bağışına ailesi tarafından izin verildiğine vurgu yapan Sünger, "Türkiye genelinde 21.552 böbrek, 10 böbrek pankreas, 5 ince bağırsak, 918 kalp, 3 kalp kapağı, 2094 karaciğer, 282 pankreas olmak üzere toplam 24.821 kişi bağış beklemektedir" diye konuştu. Organ nakli hizmetlerinde büyük gelişmeler kaydedilmekle beraber istenilen seviyeye ulaşılamadığını bunun nedeninin organ ve doku bağışının yetersizliği olduğunu belirten Sünger, Empati ile hasta ve yakınlarını anlayabilir, bağışlarımızla bir hayat kurtarabiliriz. Bir gün buna bizde ihtiyaç duyabiliriz" dedi.
03-09 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında bilgilendirme ve bağış başvurularının kabulü için, Toplum Sağlık Merkezleri, Kamu Hastaneleri ile Özel Hastanelerde açılacak olan stantlara gerekli duyarlılığın gösterileceğine inandıklarını söyleyen Sünger, tüm Batman halkını açılacak olan stantlara bekliyoruz” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Kolajen, vücutta bulunan temel bir proteindir ve cilt, eklemler, kemikler, ..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Evde Sağlık Birimi'ne yakınları tar..
Batman Belediyesi, çocukların gelişimlerine pozitif etki sağlamak amacıyla ..
Ak Parti Milletvekili adayı Fırat Tunç, Kozluk lokali ziyaretinde partilile..
Dünya Hastanesi Dahiliye bölümünden Uzm. Dr. Ahmet NAS şeker ve tansiyon ha..
Batman Eğitim Araştırma Hastanesine atanan yenidoğan uzmanı hasta kabulüne ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=