Lütfen bekleyin..



Teknopark Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

31 Ekim 2017, 06:33 - Okunma: 1169

Vali Ahmet Deniz başkanlığında 22 Nisan 2017 Tarihinde Resim Gazete yayımlanarak kuruluşu gerçekleşen “Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi” bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Deniz’in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Özel İdaresi genel Sekreteri Abdulkadir Demir,  Bilim Sanayi İl Müdürü,  Batman Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticisi, Batman Ticaret Borsası Başkanı ve ilgili kurumların yöneticileri katıldı.
 
Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi' adı altında kurulacak olan Teknopark için yürütülecek olan çalışmaların ele alındığı toplantıda, sanayi- üniversite işbirliğinin güçlendirilmesi, teknolojiye dayalı firmaların kurulması ve Ar-Ge çalışmaları ele alınarak değerlendirildi.
 
Teknopark bünyesinde bilgiye ve ileri teknolojilere dayalı sanayi firmaların kurulması için çalışmaların yürütülmesini isteyen Vali Deniz, firmalara teknoloji transferi ve benzeri konularda gerekli desteklerin sağlanacağını ifade etti.
 
Toplantıda, Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, Batman Ticaret ve Sanayi Odası ve Batman Ticaret Borsası’nın ortaklığında Batman Teknoloji Bölgesi kurucu şirketinin kurulması kararı alındı.
 
Görüş ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından toplantı sona erdi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=