Lütfen bekleyin..



Petrol İş Heyeti Bölge Gezisinde

23 Ekim 2017, 17:48 - Okunma: 1157

Türkiye Petrollerinin TPİC’e devri, Enerji bakanlığında kurulan komisyonda ele alınan konuları işçilerle paylaşmak üzere Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar ve Mustafa Tekik Batman ve Diyarbakır’da işçilerle bir araya geldi. TP ÇALIŞANI SİSMİK İŞÇİLERİNE BİLGİLENDİRMEPetrol İş sendikası Genel Başkanı Yaşar, Diyarbakır Malabadi Otel'de Ankara Şube'ye bağlı Diyarbakır bölgesinde çalışan TP işçisi üyelerle istişarelerde bulundu.

22 Ekim Pazar günü, Türkiye Petrolleri (TP) bünyesindeki Sondaj, Workover, Kuyu Tamamlama ve Jeofizik Operasyonlar Müdürlüğü'nün, TPIC’e devri, bu bağlamda Enerji Bakanlığı'nda kurulan komisyonda ele alınan konular ve gelinen aşamanın değerlendirilmesine ilişkin bir toplantı gerçekleştirildi.Üyelerin konuya ilişkin düşünceleri alındı ve soruları detaylı olarak cevaplandırıldı.

YAŞAR VE TEKİK BATMANLI İŞÇİLERLE BİR ARADA
Petrol İş sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar ve Genel merkez yöneticisi Mustafa Tekik bölge gezisi kapsamında dün Akşam saatlerinde Batman işçisiylede buluştu. Petrol İş sendikası Konferans salonunda işçilerle bir araya gelen Genel Başkan Yaşar ve Tekik işçilere son süreçle ilgili bilgiler verdi. TP’nin TPİC’e devriyle ilgili yaşanan son gelişmeler masaya yatırıldı. 
TEKİK: “ SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”
Türkiye Petrolleri işçisinin mağduriyet yaşamaması için 6 aydır çalışma halinde olduklarını belirten Petrol İş sendikası Genel Örgütlenme ve eğitim sekreteri Mustafa Tekik gazetemize yaptığı açıklamada Genel Başkanla Bölge gezisine çıktıklarını ve Dün İşçi ve üyeleriyle sendika binasında değerlendirme yaptıklarını belirtti.
“TÜM MÜCADELEMİZ TP İŞÇİSİ İÇİN”
Bugün Adıyaman’da yarında Trakyada işçi arkadaşlarıyla bir araya geleceklerini söyleyen Tekik Türkiye petrolleri işçilerinin bir hak kaybına uğramaması için ellerinden gelen çabayı sarfetmeye devam edeceklerini söyledi. Tekik konuşmasında “TP çalışanlarının bir hak kaybına uğramaması için 1 yıldır mücadele ediyoruz. İşverenin TP işçisinin kendi rızası dışında TPiC’e geçirilmeyeceğini beyan etmesi olumlu bir gelişme. Yine TPİC’e geçecek işçinin TP’deki aynı haklarının sendikalı, güvenceli, kadrolu olacağını beyan ediyorlar. Ancak yinede kuşkularımız var. Tpice geçecek hiçbir işçinin hak kaybı yaşamaması gerekiyor. Sendika olarak TP işçisine ne geçin nede geçmeyin diyoruz. Ama bir geçiş olursa TPİC çatısı altında yine onları örgütleyeceğiz. Sendikalı ve sözleşmeli çalışmalarını istiyoruz. TP’deki aynı hakları korumak için işverenle masaya oturacağız. Bu sürecin işçinin huzurunun bozulmadan tamamlanması hedefindeyiz. Yürütmeyi durdurmak için mahkeme sürecini da başlattık. Umarım Mahkeme yürütmeyi durdurur, bizlerde, işçilerde rahat bir nefes alır.” dedi.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=