Lütfen bekleyin..



HDP’li Vekiller Batmandaydı

23 Ekim 2017, 11:20 - Okunma: 1329

"BU TARİHİ YOK ETMEYELİM, YAŞATALIM"HDP eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay’ın da katıldığı etkinlik kapsamında birçok milletvekili, parti meclis üyesi ve MYK üyeleri Batmandaydı. Hasankeyf'ide ziyaret eden vekiller tarihi ilçenin sular altında kalacak olmasından tepkili olduklarını belirttiler.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) “Durmayalım, dur diyelim, faşizmi durduralım” kampanyası kapsamında Batman ve Kozluk ilçesinde halkla bir araya geldi. Serpil Kemalbay, Kadri Yıldırım, Saadet Becerekli, Eğitim Sen Batman Şubesi’nde eğitim ve sağlık emekçilerinin yöneticileri ile bir araya geldi. Karşılıklı ülkede yaşanan gelişmeleri değerlendiren emekçiler ile HDP heyeti örgütlülüğe dikkat çekti. Daha sonra ardından aile ziyaretlerinde bulunuldu.
‘SİT ALANI KEPÇELER İLE YIKILIYOR’
Daha sonra Hasankeyf’e geçilerek esnaf ziyareti yapıldı. Hasankeyf esnaf’ın yıkıma karşı tepkilerini anlatarak yıkımın durdurulmasını yönünde HDP’nin üzerinde durmasını istedi. Kemalbay oradaki halkla birlikte kısa bir açıklama yaptı. Kemalbay, “Hasankeyf sit alanı olmasına rağmen kepçe ve dozerlerle. Yıkılıyor.  Dinamitlerle kayalar patlatılıyor. Doğayı kültürü  yok eden yöre halkına da işkence yapan uygulamalar söz konusu. Bu tarihi yok etmeyelim yaşatalım. Doğa katliamın son bulması gerekir. Hasankeyf yaşasın istiyoruz” dedi. 
Daha sonra Batman Merkeze geçilerek esnaf ziyareti yapıldı. Vekillerden Besime Konca, Ahmet Yıldırım, Mehmet Emin Aslan’dan oluşan heyet ise  Batman’ın Kozluk İlçesi’de gün boyu esnaf ziyareti yaparak, halkla bir arya geldi.
 
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=