Lütfen bekleyin..



Batman’da Kitap Fuarı Coşkusu

23 Ekim 2017, 11:09 - Okunma: 1620

Batman 1. Kitap Fuarın Açılışı Başbakan Yardımcısı Hemşehrimiz Mehmet Şimşek’in Katılımlarıyla Gerçekleştirildi.Başbakan Yardımcısı Şimşek’i havalimanında, Vali Ahmet Deniz, Milletvekili Ataullah Hamidi, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurum yöneticileri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

BATMAN’DA İLK KEZ KİTAP FUARI 
Havalimanındaki karşılamanın ardından Başbakan Yardımcısı Şimşek, Batman Üniversitesi merkez kampüsünde düzenlenen Batman1. Kitap Fuar alanına geçti.
82 yazar, 80 yayın evinin katıldığı ve 43 standın yer aldığı Batman 1. Kitap Fuarın açılışı yoğun bir ilgi ve katılımla gerçekleşti. İlimizde ilk defa düzenlenen Batman 1. Kitap Fuarı açılış töreninde, Yazar İhsan Süreye Sırma,  Vali Ahmet Deniz ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek birer konuşma yapıtlar.


“ÇOCUKLARIMIZ, GENÇLERİMİZ KİTAPLA İÇ İÇE OLSUN, KİTAPLA BULUŞSUN”
Kitap fuarlarının kitapseverlerin kitap ve yazarla buluştuğu kitap sevgisinin geniş kitlelere yayıldığı önemli etkinlik olduğunu ifade eden Vali Deniz, “Fuarlar kitaba olan ilgiyi ve okuyucu sayısını artırır. Bir toplumun gelişmesi ve kalkınması ancak eğitimdeki başarı ile mümkündür. Bunun da temelinde kitap vardır, okumak vardır. Geçmişimizde kitaba, bilgiye değer verdiğimiz için medeniyet inşa ettik, bir cihan imparatorluğuna sahip olduk, dünyaya yön verdik. Ne zaman ki, kitaptan bilgiden uzaklaştık gerilemeye başladık. 
Maalesef ülkemiz günümüzde en az kitap okuyan ülkeler arasında. Okumadan kültürel alanda, sanatta, teknolojide başarılı olmak gelişmek mümkün değildir. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmek için çok okumak çok daha bilgili olmak, sahip olduğumuz bilgiyi teknolojiye çevirmek ve katma değeri yüksek ürünler üretmek zorundayız. 


Güzel şehrimiz Batman’da okuma alışkanlığını arttırmak, okuma kültürünü oluşturmak amacıyla başlattığımız “Batman Her Yerde Okuyor” kampanyası ile özellikle istedik ki, çocuklarımız, gençlerimiz kitapla iç içe olsun, kitapla buluşsun. Bu amaçla parklarda, kafelerde, çay evlerinde, pastanelerde vatandaşlarımızla, okullarımızda öğrencilerimizle buluşarak onlara kitap hediye ettik ve onlarla kitap okuma saatleri düzenledik. Bu kampanya kapsamında yakın zamanda 2 yüz bin kitabı okuyucuyla buluşturacağız. Bu kampanya süresince çocuklarımızın, gençlerimizin, vatandaşlarımızın kitaba olan ilgisi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. 
Halkımızın kitaba gösterdiği bu güzel ilgi dolayısıyla Batman’da ilkini düzenlediğimiz içerisinde birçok söyleyişi, okur-yazar buluşması, imza günlerinin olduğu kitap fuarımızın ilimizdeki bulunduğu hafta boyunca Batmanlı hemşerilerimizi, anne-babaları, öğrencilerimizi, gençlerimizi buraya davet ediyor, böylesine güzel bir etkinliğe sahip çıkmaya bekliyoruz. 
Batman, halkımızın desteğiyle güvenlik güçlerimizin kararlı mücadelesiyle artık güvenli ve huzurlu bir şehirdir. Bugün Batman fuarlarla, kültürel, sanatsal, sportif ve turizm etkinlikleriyle anılmaya başlanmış, otellerimizin doluluk oranı % 90’lara çıkmıştır. 
Artık zaman gönüllere dokunma zamanıdır. Artık zaman fikir ve düşünce derinliği olan milli ve manevi değerlerimize sahip, sevgiyi ve hoşgörüyü özümsemiş bilgili donanımlı nesiller yetiştirme zamanıdır. Bunu da daha çok okuyarak gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 
Vali Deniz, konuşmasının sonunda fuara katılımlarından dolayı Başbakan Yardımcımıza ve fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 


ŞİMŞEK’TEN BATMAN’A KÜTÜPHANE MÜJDESİ 
Konuşmasına ilimizde çok büyük bir kütüphane projesi yatırım programına alındığı ve onaylandığı müjdesi ile başlayan Başbakan Yardımcısı Şimşek, “20 milyon liralık çok önemli bir kompleks yapılacak. Bu kütüphane, fuarlar için önemli bir platform. Kütüphane, Batman’ın kültürel hayatını zenginleştirmesini umut ediyoruz. Kitap, aslında kendi sınırlı dünyamızdan neredeyse sınırsız kültür ve hayal dünyasına ulaşmanın en kısa yoludur. Kitap okurken, bize yaşadığımız ve oturduğumuz yerden dünyayı gezmemizi, muazzam deneyimler edinmemizi sağlıyor. Bugünün dünyasında sosyal medya anlık bilgi paylaşımını sağlıyor, ama kitaplar çok daha derinlemesine bizim dünyamızı insanların deneyimlerini tarihi anlamamızı sağlıyor. Kısacası kitaplar derinlemesine haber almamızı sağlıyor” dedi. 
“FİKİR GELİŞTİREREK VE GİRİŞİMCİLER YETİŞTİREREK BU ÜLKEYİ KALKINDIRIYORUZ”
Ülkemizde kitaba yeterince önem verilmediğinin altını çizen Mehmet Şimşek, "Türkiye eğer üst gelir sınıfına geçecekse, dünyanın en gelişmiş ülkeleri sınıfı arasına girecekse kesinlikle daha fazla okumamız lazım. Bu sadece kişi başına düşlen milli gelirle ilgili değil, insani gelişmişlikle ilişkili olan bir konudur.Bugün kim ne derse desin internet, bilgisayar oyunları ve televizyon kısmen insanı uyuşturuyor ve pasifize ediyor. Ama kitap insanı geliştiriyor, kalkındırıyor. Bizim beşeri sermayemiz en güçlü tarafımızdır. Belki petrolümüz yok denecek kadar az, doğalgazımız yok, yer altı zenginliğimiz o kadar çok değil. Ama bizim insanımız var. Biz bu beşeri sermayenin kalitesini artırarak muhakeme gücünü artırarak, fikir geliştirerek ve girişimciler yetiştirerek bu ülkeyi kalkındırıyoruz” diye konuştu. 
İlimiz merkez Esentepe’de yapılacak cami hakkında bilgi veren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,  “Batman’ın siluetini değiştirecek inşallah bin yıl boyunca buranın belki simgesi haline gelecek, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı olan muazzam bir külliyenin yapılması için de buradayız. İnşallah en kısa sürede de ilk kazmayı vurup, Batman’a çok güzel bir eser kazandırmış oluruz” dedi. 
Konuşmaların ardından kitapseverlerle birlikte fuarın açılışını yapan Başbakan Yardımcısı Şimşek, Vali Ahmet Deniz ve Milletvekili Ataullah Hamidi kitap stantlarını gezerek, yayıncı ve yazarlarla bir süre sohbet ettiler.
 BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK’DEN VALİ DENİZ’E ZİYARET 
Kitap Fuarının açılışının ardından Valiliği ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Şimşek, Vali Ahmet Deniz ile bir süre görüşerek,  ilimizde yürütülen projeler hakkında brifing aldı.
 Hemşehrimiz Şimşek kentte katıldığı açılış ve ziyaretlerin ardından taziye ziyaretlerinde de bulunarak akşam saatlerinden ilimizden ayrıldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=