Lütfen bekleyin..



Semerkand Vakfı 2 Bin Kişilik Aşure Dağıttı…

10 Ekim 2017, 17:53 - Okunma: 1344

Semerkand Vakfı Batman Temsilciliği ve Beşir Derneği hafta sonu Batman Park’ta 2 bin kişilik aşure ikramda bulundu. Konuyla ilgili Semerkand vakfı Batman il başkanı M.Hadi Taşan yaptığı açıklamada; Muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. İçinde bulunduğumuz bu ayda, Hz. Âdem’in (a.s) tövbesinin kabul edilmesi, Hz. Yunus’un (a.s) balığın karnından kurtulması, Hz. Nuh’un (a.s) ve gemidekilerin tufandan kurtulması, Hz. Eyyüb’ün (a.s) yaralarının şifa bulması, Hz. İbrahim’in (a.s) atıldığı ateşin gül bahçesine dönüşmesi gibi pek çok önemli ve mucizevi olay vuku bulmuştur.

Muharrem ayının onuncu gününü ise aşure günü olarak biliriz ve hem İslam tarihi açısından hem de kültürümüz bakımından adeta paylaşmanın ve kardeşliğin sembolü olmuş bu önemli günü, yıllardır büyük bir coşku, heyecan ve muhabbetle karşılamışızdır. 
Allah’ın (c.c) peygamberlerine çeşitli ikram ve ihsanlarda bulunduğu bu faziletli günün bilincine sahip olan ve 14 asırlık kadim kültürün varisi olma inancıyla hareket eden Beşir Derneğiyle birlikte, aşure gününün ruhuna uygun çalışmalarına devam etmektedir. 
Daha önceki yıllarda Türkiye’nin 81 ilinde ve birçok ilçesinde aşure gününde halka aşure ikram eden Beşir Derneğiyle birlikte, bu yıl da hayırsever bağışçılarının destekleri ve gönüllülerinin yoğun ve titiz çalışmalarıyla İlimizde 2000 kişilik Aşure dağıtmıştır.
Paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olan aşure ve kültürümüzde artık sembol haline gelmiş diğer unsurların bu derin, mecazî anlamları; toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Semerkand Vakfı ve Beşir Derneği bu birlik ve beraberliğe katkı sunmak için bu yılda Türkiye genelinde binlerce kişiye aşure dağıtmıştır.
Bu güzel etkinlikte bizlere her konuda yardımcı olan Batman Park avm yönetim kurulu Başkanı sayın İsmet Yargı ve yönetim kurul üyelerine  teşekkür ederiz.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=