Lütfen bekleyin..



Petrol İş Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi Açıklandı

09 Ekim 2017, 17:32 - Okunma: 1200

MUSTAFA TEKİK TOPLANTIYI DEĞERLENDİRDİPetrol-İş Sendikası 28. Dönem 7. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi yayınlandı. Toplantıya Petrol İş yöneticilerinin yanı sıra Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik, Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, şube yöneticileri ve kalabalık bir topluluk katılmıştı. Toplantının değerlendirmesini Gazetemize yapan Mustafa Tekik genel olarak işçi ve sendikal hareketin sorunlarının yanı sıra, Ohal, Taşeron sorunu ve en önemli sorunları olan Türkiye Petrollerindeki durumu detaylı ele aldıklarını açıkladı.

 “TPİC’E GEÇİŞE İZİN VERİLMEYECEK”
Tekik açıklamasında “Hükümet bir yandan kamuda taşeron çalışanlara yönelik bir düzenlemeyi gündemine alırken, bir yandan da en önemli KİT'lerden birisi olan Türkiye Petrolleri'nde (TP) büyük bir taşeronlaştırma operasyonu gerçekleştirmektedir. Petrol-İş başından bu yana, bu devrin ve girişimlerin karşısında olmuş, birçok eylem ve etkinliğe imza atarak, tavrını ortaya koymuştur. Gelinen noktada Petrol-İş, TP'de istihdamın güvencesizleştirilmesine karşı çıkmakta ve üyelerimizin kazanımlarını korumak adına hareket etmektedir. Hiçbir üyemizin kendi iradesi dışında TPIC'e geçmesine ve emekli edilmesine, ayrıca TP başta olmak üzere Varlık Fonu’na devredilen KİT’lerin yapısal dönüşüm adı altında tasfiye edilmesine izin verilmeyecektir.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=