Lütfen bekleyin..



Kaplan’dan Mesleki Yeterlilik Açıklaması

05 Ekim 2017, 16:37 - Okunma: 1286

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Salih Kaplan; mesleki yeterlilik kurumu mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen mesleklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Söz konusu değişikliklerin en önemlilerinden birinin; çalışma ve iş dünyasını yakından ilgilendiren ‘belge zorunluluğu’ getirilen meslekler olduğunu ifade eden Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sayın Kaplan;  Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ 26 Eylül 2017 tarihli ve 30192 sayılı Resmî Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Söz konusu tebliğ ile MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen meslek sayısı 48’den 81’e çıkmıştır.
26 Eylül 2017 tarihli ve 30192 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanan üçüncü Tebliğ ile de 33 meslekte daha MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu getirilmiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2017/1 sıra numaralı tebliğinde yer alan 33 meslekte MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler Tebliğin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra (25.09.2018 tarihinden sonra) çalıştırılamayacaktır. Buna ilaveten, Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişileri çalıştıran işletmelere de kişi başı 500 TL. idari para cezası uygulanacak.” dedi.
İşverenlerin ileride mağdur olmamaları için konuya hassasiyetle yaklaşmaları gerektiğini kaydeden Başkan KAPLAN, “ 2017 Aralık ayına kadar, Mesleki Yeterlilik Sınavı’nda başarılı olan kişilerin sınav ve belgelendirme ücretleri Bakanlar Kurulu kararıyla İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak. Bu dönüşüm sürecinde sınav ve belgelendirme ücretlerinin işsizlik Fonundan karşılanacak olması, işçi ve işverenlerimiz için son derece iyi fırsattır. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=