Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi büyüyor, gelişiyor

26 Temmuz 2023, 16:32 - Okunma: 319

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in göreve gelmesinden bu yana birçok konuda devam eden olumlu gelişmelerin yanı sıra Üniversitenin bölüm ve program sayılarında da artışlar devam ediyor. 2023 yılına ait Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda da Üniversitenin programlarında artış gözlenirken,,

 Batman üniversitenin 50’si önlisans, 30’u lisans olmak üzere toplam 80 program kılavuzda yer aldığı belirlendi. Programlardaki bu artışın, 2023 Yükseköğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı Yerleştirme Sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversitemizin öğrenci sayısında da artış sağlaması bekleniyor.

‘HER PROGRAM ÜNİVERSİTE BÜNYESİNE KATIYORUZ’

Batman Üniversitesi’nin fiziki imkânlarının yanı sıra akademik ve bilimsel gelişimine de her geçen gün yeni bir ivme kazandırıldığına dikkat çeken Rektör İdris Demir, öğrenci odaklı bakış açısıyla nitelikli, bölgenin ve ülkenin teknik ve akademik ihtiyaçlarını karşılayabilecek her programı üniversite bünyesine katmaya çalıştıklarını, gerekli çalışmaları yürütmeye devam ettiklerini ifade etti.

Aday öğrencilerin, 2023 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda Batman Üniversitesinin programlarını titizlikle incelemeleri ve tercih etmeleri tavsiyesinde bulunan Rektör Demir, Batman’ın öğrenciler için kültürel, sosyal ve ekonomik açıdan da yaşanabilir bir şehir olduğunu kaydetti.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=