Lütfen bekleyin..



"Beşiri Hükümet Konağı müze olsun"

23 Temmuz 2023, 16:17 - Okunma: 488

Uzun yıllardan beri Beşiri'ye hizmet eden Hükümet Konağı’nın yıkılmasına ve yerine yenisinin yapılmasının hiç bir kıymetinin olmadığına dikkat çeken kanaat önderi Metin Banlı, “Eski konak müze olarak değerlendirilebilir” dedi.“Batman’ın Beşiri ilçesinde uzun yıllardır Hükümet Konağı olarak hizmet veren tarihi bina yıkılıp yerine yenisi yapılacaktır. Maalesef

ülkemizde tarihi yapıların hiçbir kıymeti ve değeri yoktur” diyen Metin Banlı, “Eski binalar teker teker yıkılarak yerlerine yenileri yapılmaktadır. Halbuki bu ve buna benzer tarihi yapılar korunmalıdır. Elbette kendi ilçemizde yeni bir Hükümet Konağı binasının yapılacak olması sevindirici, ancak eski Hükümet Konağı binasının apar topar boşaltılarak; eski Tekel İşletmesine ait ve daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilerek okul olarak kullanılan binanın Hükümet Konağı olarak kullanılması çok düşündürücü ve bir o kadar da manidardır. Okul binasının geçici bir süre kullanılacak olmasından dolayı tadilat,mefruşat, kamera sistemi ve peyzaj masrafları tasarruf tedbirleri genelgesinin yayınlanmış olmasına rağmen  mevcut ekonomi politikasına aykırılığı aşikardır. Beşiri’de kamuya ait ve bildiğim kadarı ile Hükümet Konağı için ayrılmış arsa olmasına rağmen eski Hükümet Konağını yıktırmak ve başka binaya taşınmak ardından tekrar yeni binaya taşınıp geçici binanın okula uygun hale getirilmesi, dönüştürülmesi için harcanacak toplam para müsriflik ve savurganlık dışında başka bir terim ile ifade edilemez'' ifadelerini kullandı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=