Lütfen bekleyin..



Batman'lı Öğrenciler dijital sektöre hazırlanıyor

18 Temmuz 2023, 16:42 - Okunma: 207

Türkiye'de ilk ve tek olma özelliğine sahip olan projede öğrenciler oyun animasyonları hazırlayacak.İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, TOBB Güzel Sanatlar Lisesi ve Piri Reis Mesleki ve Teknik Lisesini ziyaret edip "Dijital Sektörde Ben de Varım Projesi" (DsB) uygulama alanlarında inceleme yaptı. İlk olarak TOBB Güzel Sanatlar Lisesini ziyaret eden Müdür Kurtaran, okul bünyesinde

Müdürlüğümüzce yürütülen DİKA destekli "Dijital Sektörde Ben de Varım Projesi" kapsamında kurulan "Tasarım ve Modelleme Laboratuarı, Greenbox Stüdyosu ve Ses Kayıt Teknolojileri Stüdyosu"nu gezip yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

EĞİTİMLER AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

TOBB Güzel Sanatlar Lisesi ziyaretinin ardından Piri Reis Mesleki ve Teknik Lisesine geçen Müdür Kurtaran "Dijital Sektörde Ben de Varım Projesi" kapsamında okulda kurulumu tamamlanan "Yazılım ve Kodlama Laboratuvarı, İncubation Room ve Game Testing Corner Oyun ve Animasyon Uygulama" alanlarında incelemelerde bulundu.

"Dijital Sektörde Ben de Varım Projesi" kapsamında iki okulunda kurulan uygulama alanları hakkında Proje Koordinatörü Mehmet Önder Turan ve Proje Eğitim Koordinatörü Nesim Taymur'dan bilgi aldı. Ziyaret sırasında konu ile değerlendirme yapan Müdür Kurtaran, ağustos ayı sonunda eğitimlere başlayacak olan oyun animasyon merkezlerinin Türkiye'de ilk ve tek olma özelliğine sahip olduğunu ifade etti. 

ÖĞRENCİLER OYUN KAREKTERLERİ HAZIRLAYACAK

Proje boyunca okullarında  Tasarım Laboratuvarı, Yazılım Laboratuvarı, Ses Stüdyosu, Oyun ve uygulama geliştirme alanlarını kurulacak. Öğrencilere PC/Mobil Oyun, Mobil Uygulama ve Animasyon alnında uzun süreli beceri eğitim verilecektir.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=