Lütfen bekleyin..



‘ÖTV’de vergi kaldırılsın’ 

18 Temmuz 2023, 09:09 - Okunma: 261

Batman Şoförler Odası Başkanı Cemil Turan, son olarak araç ve akaryakıta yapılan zamlardan sonra mutlaka ÖTV vergilerinin kaldırılmasını istedi. Batman Şoförler Odası Başkanı Cemil Turan; “Vatandaşlarımız akaryakıtta ÖTV zammını bildirir karar resmi gazete de yayınlandı. Söz konusu vergi adı üstünde özel tüketim vergisidir. Toplu taşımada ÖTV olamaz olmamalıdır. Zira bu araçlar özel hizmette değil, kamu hizmetinde kullanılmaktadır. Bizler tüm vergi ve sigorta ödemelerimizi yaparak devletimize ve halkımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmekte ve hizmet vermekteyiz.” dedi. 

BÖYLE DEVAM EDERSE ÇALIŞAMAYIZ’ Batman Şoförler Odası Başkanı Cemil Turan; “Ancak yakıtlara yapılan fahiş zamlar, şoför maaşları, SGK, Vergi, Trafik sigortası, Kasko, Bakım ve onarım masrafları ile sayısız vergi belimizi büküyor. Tüm vergiler göz önünde bulundurulduğunda elde edilen kazanç maliyeti dahi karşılamamaktadır. Bu şartlarda toplu taşıma hizmetinin sürdürülmesi mümkün değildir. Hem halkımız hem de esnaflarımız mağdur olmaktadır. Daha önce defalarca dile getirip; gerek sözlü ve gerekse yazılı başvuru yapıp beyanda bulunduk. Bu hizmetlerimizin devam edebilmesi için ticari araçlar derhal ÖTV’den muaf tutulmalıdır. Konu hakkında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gerekli hassasiyeti göstereceğini umuyor, tüm esnafımıza hayırlı işler diliyorum.” şeklinde açıklamada bulundu. 
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=