Lütfen bekleyin..



FETÖ’nün hain darbe girişiminin yıl dönümünde alandaydılar

16 Temmuz 2023, 15:49 - Okunma: 346

Batman'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Canalp ,” Mümkün olduğunca Türkiye'den bir Suriye, bir Irak, bir Libya ve bir Lübnan ortaya çıkarabilmek gibi bir amacı vardır bu teşebbüsün,” dedi.Atatürk Parkı'nda düzenlenen program’a Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp' Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç,

 İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın, Batman Ak parti  il başkanı Akif Gür , Batman Üniversitesi Rektörü Prof.İdris  Demir,  yanı sıra, kamu, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü  Nihat Kök dua etti.Duanın ardından konuşma yapan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 15 Temmuz'da devletin ve ordunun içerisine sinmiş olan hain örgütün bir darbe teşebbüsünde bulunduğunu söyledi. "Bu baktığınızda sizlere sadece bir darbe teşebbüsü olarak gelmesin. Çünkü bu darbe teşebbüsü sadece Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlardan sadece bir tanesiydi ama çok daha büyüktü. Amaç Türkiye de bir iç karışıklık ortaya çıkarabilmekti." diyen Canalp, şunları kaydetti:

"Mümkün olduğunca Türkiye'den bir Suriye, bir Irak, bir Libya ve bir Lübnan ortaya çıkarabilmek gibi bir amacı vardır bu teşebbüsün. Ama şükürler olsun ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve liderliğinde milletimiz engin ferasetini bir kez daha gösterdi ve Batman örneğinde olduğu gibi memleketimizin 81 vilayetinde insanlar caddelere, sokaklara ve meydanlara koştu. O gece dünya demokrasi tarihine altın harflerle  bir destanı yazdı."

GRUP TİLLO KONSER VERDİ

Vali Canalp'ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Millete Sesleniş konuşması sinevizyondan izlendi. Sinevizyon gösteriminin ardından etkinlikte mehter takımı gösteri sunarken program Grup Tillo konseri ile son buldu.

4 DİLDE MEVLİT 

Necat Nasıroğlu Külliyesi'nde gerçekleştirildi ve İl Müftülüğü görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti eşliğinde yapıldı. Mevlit, Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde okunan dualarla sona erdi. Mevlit programının ardından, katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

GAZİ AİLESİNE ZİYARET

Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr.Ayten Canalp hanımefendi, #15Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında Genel Kurmay Başkanlığı önünde FETÖ mensubu hainlerin saldırıları sonucu gazi olan Atilla Yücel’in ailesini ziyaret etti.

ŞEHİT KABİRLERİ ZİYARET EDİLDİ

Vali Ekrem Canalp ve İl protokolü 15 Temmuz anma programı kapsamında Karşıyaka Mahallemizde bulunan Bozooğulları Mezarlığında medfun şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilerek, dualar edildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=