Lütfen bekleyin..



Ramanlı kira artışlarına çözüm istedi

13 Temmuz 2023, 14:45 - Okunma: 315

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, partisinin gündem değerlendirmesini TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı. Ramanlı, kira ve konut fiyatlarındaki fahiş fiyat artışından vatandaşın olumsuz yönde etkilendiğini vurguladı. Milyonlarca kişinin fahiş kiralardan etkilendiğini belirten Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, “Ülkemizde konut sahipliği oranı giderek azalırken kiracı oranı ise her geçen gün artmaktadır. Meydana gelen son depremlerle birlikte konut ihtiyacı had safhaya ulaşmıştır.

Yeterli konut üretilememesi, emlak vergileri, enerji ve inşaat maliyetlerindeki yükseliş konut ve kira fiyatlarındaki artışın başlıca sebeplerindendir. "Piyasada kira artış oranı kimi yerlerde yüzde 200'lere dayanmıştır. Kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlandıran düzenlemenin maalesef pratikte pek bir karşılığı yoktur. Denetimsizlik ve caydırıcı yaptırımların olmaması kiracıları ciddi şekilde mağdur etmektedir..'' 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=