Lütfen bekleyin..



“BATMAN’IN TİCARET HAYATI ÇOK CANLI” 

12 Temmuz 2023, 19:38 - Okunma: 309

Batman  henüz  yeni ilçeyken ilk esnafları   arasında yer alan  ve  başarılı tüccarlarından olan Hüseyin Aydiş’i Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan Ofisinde gazetemize geçmişe dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Güler yüzü ve cana yakınlığıyla bilinen Aydiş geçmiş döneme ilişkin anılarını bizlerle paylaştı.  70-80’li yılların tanınan ismi olan Aydiş 1969 yılında askerlikten geldikten sonra Batman’da Öncü İş hanında köşe  başı dükkânda elektrik ve su malzemesi işiyle tüccarlığa başladığını. Rahmetli Mustafa Ramanlı’nın Belediye Başkanlığı zamanında işlerini büyüttüğünü söyleyerek ,”

3 yıl bu işe devam ettikten sonra 1971 yılından eniştemiz Rahmetli Mahmut Ortaboy’un vefatından dolayı onun işi olan Anadol Ford traktör bölge bayiliğinin başına geçtim. . 1981 yılına kadar Batman’da tüccarlık yapıp 1979-80-81 yılında yaşanan hadiselerden dolayı İstanbul’a yerleşmek zorunda kaldık. İş adamı arkadaşım Mustafa Oran’la beraber İstanbul’da 2 akaryakıt istasyonu açtık. Halen,  İstanbul’da ticaret hayatına devam ediyorum” dedi.  BUGÜNLERE GELDİYSEK BATMAN’IN SAYESİNDE OLDU Gazetemize geçmiş ile ilgili konuşan Aydiş “Batman’ın Örmegöze (beherzık) köyüne bağlı Kaniraval mezrasında doğdum. Batman’da çok çalıştım ve para kazandım. Batman ticaret hayatı çok canlı, şu an için huzur var.  Batmanı çok seviyorum. İnsanları çok değerli. Ekonomisi çok güzel kentimize sahip çıkmalıyız. 1970’li yıllarda Batman’ın önde gelen esnafları Güneşler, Gündüzler, Türkaylar ve Dabakoğlu ailesi vardı. Batman’ın en zengin esnaflarıydı. Batman’da olduğum zamanda en büyük desteği 2 dönem Belediye Başkanlığı yapan rahmetli Mustafa Ramanlı’dan gördüm. Eğer 3-5 kuruş para kazanmışsam onun sayesinde kazandık. Batman’dan da kopmuş değilim. Yeğenim Abdurrahman Aydiş şu an için bizi Batman’da temsil ediyor. Batman’da ticari faaliyetimiz var. Akaryakıt istasyonumuz Batmanda da. Büyük ağabeyim Hacı İzzet Aydiş köyde kalıyor. Bir tüccar olarak parayı Batman’da kazandım. İstanbul’a yerleşeceğim aklımdan, hayalimden bile geçmezdi, çeşitli sebeplerle İstanbul’a yerleştik. Batman’ın bu seviyeye geleceğini hiç aklımdan geçirmedim. Bugün Batman’da yapılan yatırımlar İnşaat sektörü, Fabrikalar, OSB’deki devasa fabrikalar çok iyi durumda. Şehir gün geçtikçe gelişiyor. Hedeflerimiz arasında Batman’da bulunan Benzin İstasyonunun olduğu yere modern iş merkezi kazandırmayı hedefliyorum. Dedi. 
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=