Lütfen bekleyin..



Bankaların Esnafa Karşı Tutumuna eleştiri

01 Ekim 2017, 14:02 - Okunma: 1192

Bankaların esnaflara karşı tutumuna yönelik açıklama yapan Batman Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Salih Kaplan önemli bir çağrı yaptı. Esnaflardan gelen şikâyetler üzerine bir açıklama yapan Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Salih KAPLAN; “Son zamanlarda bankaların esnafımıza karşı tutumu kabul edilebilir bir durum olmadığını, günümüzde Esnafın Ticari faaliyetlerini sürdürebilmeleri için Bankalar tarafından sağlanan Çek Karnesi, Kredi gibi finansal araçlara ihtiyaç duymaktadır.

Ancak normal prosedür yerine getirilmesine rağmen bir çok esnafımız bu talepleri ne yazık ki bankalar tarafından ret edilmektedir.
 Zor şartlarda ticaret yapan esnafımızın gerek çok yüksek kiralar gerekse alım gücü düşük bir tüketici potansiyeli ile karşı karşıya olmaları esnafımızı olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Bununla birlikte Bankaların ön yargılı tutumları Esnafımızın ticari faaliyetlerini bitirir duruma getirmektedir.”
Banka Yönetimlerine seslenen Oda Başkanı Mehmet Salih KAPLAN; Esnafımıza karşı daha duyarlı ve ticari faaliyetlerini sürdürebilmeleri için gereken kolaylıkların sağlanması, Çözüm yollarının geliştirilmesi için esnafımıza yardımcı olmasını isterdi. Aksi takdirde Esnafın önünü tıkayan bu yaklaşım ve uygulamalar bir ekonomik  krize neden olacaktır.. Diye Bankalara seslendi.
 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=