Lütfen bekleyin..



Tekik “vergi düzenlemesinden vazgeçilsin!”

01 Ekim 2017, 13:54 - Okunma: 1191

Petrol İş sendikası merkez yönetim Kurulu üyesi Mustafa Tekik sendika olarak yaptıkları açıklamada vergi artışlarından vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Tekik Merkez Yönetim Kurulunun açıklamasında “Hükümetin hazırladığı 2017-2018 Dönemini kapsayan Orta Vadeli Program'da (OVP) gelir artırıcı önlemler kapsamında 2018 yılından itibaren uygulanmak üzere fahiş vergi zamları açıklanmıştır.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın yaptığı açıklamalara göre, gelir vergisi tarifesinde artış öngörülmekte, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) başta olmak üzere tüketimden alınan dolaylı bazı dolaylı vergi kalemlerine zam yapılması planlanmaktadır.
Ülkemizde gelir dağılımı adaletsizliğini daha da bozacak bu düzenleme, Torba Kanun içerisinde Meclis'e intikal etmiştir. Söz konusu vergi düzenlemelerinden ve zamlardan vazgeçilmeli, ücretliler üzerinde artık taşınmaz bir yük haline gelen vergi kesintileri iptal edilmelidir.
Bu zamların ekonomideki kötü gidişi makyajlamak, dikiş tutmayan bütçeyi yamamak ve günü kurtarmak adına yapıldığı açıktır. Toplumun geniş kesimlerinde tepki uyandıran bu düzenlemeyi meşrulaştırmak adına, elde edilecek gelirden Savunma Sanayii Fonu'na daha fazla aktarım yapılacağı da belirtilmektedir. Hükümet, bölgemizde artan tehditler karşısında sağduyulu politikalar izlemek yerine, savaş ekonomisi tedbirlerine başvurduğunu ima etmektedir.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=