Lütfen bekleyin..



TANRISEVEN İNGİLTERE’NİN EN PRESTİJLİ ÜNİVERSİTESİNDE TÜRKİYE’Yİ ANLATTI

08 Haziran 2023, 22:40 - Okunma: 433

Dr. Hasan Tanrıseven, İngiltere’nin en iyi üniversitesi olan St Andrews Üniversitesinde Türkiye’yi anlattı. Tanrıseven, Türkiye’nin bir enerji üssü olabileceğini kaydetti. Kırklareli Vali Yardımcısı Dr Hasan Tanrıseven, St Andrews Üniversitesi’nde “Geleceği finanse etmek” konulu enerji etiği konferansına katıldı. Farklı kıtalardan, Japonya’dan Amerika’ya değin analist ve bilim adamlarının katıldığı konferansta, Tanrıseven Türkiye’den katılan tek kişi oldu. Enerji etiği konferansında çok az sayıda poster değerlendirmeye alınırken, Tanrıseven’in Türkiye ve

Avrupa ülkeleri arasındaki enerji ilişkilerini konu alan posteri uygun görülerek St Andrews Üniversitesinde sergilendi. “TÜRKİYE PİVOT ÜLKE”Türkiye’nin Azerbaycan gazını TANAP projesiyle Avrupa’ya taşıdığını belirten Tanrıseven, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattının yanı sıra Irak petrolünün de Ceyhan’dan dünyaya pazarlandığını kaydetti. Doğu Akdeniz’deki doğal gaz rezervlerinin de önemli bir potansiyeli bulunduğunu belirten Tanrıseven şunları kaydetti: “Türkiye, enerji ihtiyacı bulunan Avrupa ülkeleri ile doğalgaz ve petrol açısından zengin bölgeler arasında köprü rolü oynayabilir. Pivot konumda olan Türkiye’nin enerji üssü olması halinde Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasındaki ilişkiler güçlenecek, ticaret hacmi artacaktır.”“DİKKAT ÇEKİCİ FİKİRLER”Tanrıseven’e katılımcılar sunumu ilgili çok sayıda soru yöneltirken, Üniversite yetkilileri de Tanrıseven’in görüşlerimi dikkat çekici bulduklarını kaydetti. Katılımcılar da Tanrıseven’e sunumu ile ilgili çeşitli sorular sorarak, Türkiye’nin jeopolitik konumu ve enerji kaynakları hakkında bilgi aldılar.
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=