Lütfen bekleyin..



Batman'ın Çevre sorunları serbest kürsü’de konuşuldu

06 Haziran 2023, 14:52 - Okunma: 166

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği kürsü etkinliği yoğun ilgi gördü. Çevre sorunlarına dikkat çekilen etkinliğe Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses, Çevre ve Şehircilik İklim İl Müdür Vekili Hamza Uçar katıldı. Deklarasyonda birçok çevre sorununa dikkat çeken Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa

 SORUNLAR 32 BAŞLIKTA TOPLANDI… 

“Batmanımızın pek çok sorunuyla ilgiliyiz. Kentimizin öncelikli çözüm bekleyen sorunlarının çözümü için ilgili kamu, kurum ve kuruluşlarını sorumluluk bilinciyle hareket ederek görevlerini yapmaya davet ediyoruz” dedi. Başkan Argunağa, temel sorunlar çözüme kavuşuncaya kadar takiplerini sürdüreceklerini kaydederek,  asbestli borular, kanalizasyon, İluh Deresi, kent merkezindeki yeşil dokunun daha etkin şekilde korunması, anız yangınları gibi onlarca sorunu 32 başlıkta toplayarak kamuoyu ile paylaştı. 

“KİRLİ İLLER ARASINDA İLK 10‘DAYIZ” 

Çevre ve Şehircilik İklim İl Müdür Vekili Hamza Uçar, “Faaliyetlerimiz arasındaki 2872 sayılı çevre kanununa göre çıkarılan yönetmelikleri, denetimleri uygulamaktayız. Kamuoyunun yakından takip ettiği özellikle hava kirliliği üzerine konuşmak gerekirse, Dünya Sağlık Raporunun 2023 Nisan’ın da yayınladığı tabloda Türkiye’deki kirli iller arasında Batman’da var ama ilk sırada biz değil, Iğdır var. Tabii Batman ilk 10 il arasında. Partikül oranı konusunda ise evet toz oranımız yüksek. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=