Lütfen bekleyin..



Batman Organize Sanayi’ye çevreci yatırım

05 Haziran 2023, 19:14 - Okunma: 313

Organize Sanayi Bölgesi'nde 122 milyon liraya mal olacak endüstriyel atıksu arıtma tesisi projesinin temel atma töreni gerçekleşti. Yapılan temel atma törenine Vali Ekrem Canalp Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral İhsan Kaplan, OSB Başkan vekili Vecdin Nasıroğlu, Tekstil yöneticileri İl Jandarma Komutanı Albay Adem Taşkın,

Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, ASKON şube başkanı Selman Nasıroğlusiyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. OSB Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu Atıksu arıtma tesisinin Batman Organize Sanayi Bölgesine hayırlı olması temennisinde bulunurken, çevresel açıdan tesisin oldukça önemli bir yatırım olduğunu vurguladı. 

122 MİLYON TL’YE MAL OLACAK 

Vali Canalp açılışta yaptığı konuşmada "Burada yapmış olduğumuz bu tesis bizim bu gezegene karşı,  Batman'a karşı ve gelecek nesillere karşı üzerimizde hissetmemiz gereken sorumluluğun  bir yansımasıdır.  Organize Sanayi Bölgemiz on yıllardan beridir faaliyettedir ve bizim OSB on yıllardan beri Batman çayına ve ılısu barajına atık su göndermektedir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Dolayısıyla bundan 7 ay kadar önce ilk girişimlerimize başladık.

Sonra arkasından da gerekli olan idari işlemler ve mali işlemleri gerçekleştirdik. İhale işlemlerinin de ardından bugün burada OSB'nin  atıksu arıtma tesisinin temelini atabilecek hale geldik. 122 milyon liraya mal olacak bir proje. Ama Batman için de bu gezegen için de gelecek nesiller için de bu bizim için bir sorumluluktur.." Diye konuştu. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=