Lütfen bekleyin..



“Habur’un kapatılma söylentileri bile bölge ekonomisine zarar vermiştir.”

27 Eylül 2017, 18:22 - Okunma: 1380

Habur Sınır Kapısı’nın kapatılmasına yönelik söylentileri için bir değerlendirme yapan Osman Nasıroğlu, “Bölge ekonomisi açısından son derece önemli olan Habur Sınır Kapısı’nın kapatılma söylentileri bile bölge ekonomimize zarar vermektedir“ dedi

Son birkaç aydır gerek hükümet yetkililerinin açıklamaları, gerekse basın da yer alan Habur Sınır Kapısı’nın kapatılması ile ilgili söylentileri değerlendiren Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı, İş Adamı Osman Nasıroğlu; “Tamamen Kuzey Irak  pazarına endeksli üretim yapan Batman sanayisi, Habur’un kapanacağı söylentisi çıktığından beri zor durumdadır. Her ne kadar habur kapatılmamış olsa da 2 aydır devam eden söylentiler Irak’tan gelen siparişleri durdurmuştur. Nakliye sektörü de yara almış durumdadır. Türkiye'nin Tır ambarı olan güneydoğuda tırlar kontak kapatmışlardır. Haburun kapanacağı endişesi, sanayicimize nakliye aracı bulma sorunu yaşatmaktadır. Tır’cılar gümrükte takılı kalmaktan veya gidipte dönememekten endişe ettikleri için ya gitmemekte veya çok yüksek nakliye ücretleri talep etmektedir. Bu sebeple özellikle ihracat için üretilmiş gıda ürünleri depolarda bozulma riskiyle karşı karşıyadır.” şeklinde konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=