Lütfen bekleyin..



Rektör Durmuş Akademik Yıl Açılış Törenindeydi

27 Eylül 2017, 12:55 - Okunma: 1221

“Şehit Öğretmenlerimiz Aybüke ve Necmettin İçin Hiçbir Şey Yapmayanlar, Terör Örgütleri İle İlişkileri Olan Kişilerin Kamudan İhraç Edilmeleriyle İlgili Dünyayı Ayağa Kaldırıyorlar”Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’un da katıldığı 2017-2018 Akademik yıl açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Şehit öğretmenler Aybüke ve Necmettin için hiçbir şey yapmayanların terör örgütleri ile ilişkileri olan kişilerin kamudan ihraç edilmeleriyle ilgili dünyayı ayağa kaldırdığını söyledi.Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın iştirakiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 2017-2018 Akademik Yıl Açılış Töreni’ne YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, üniversite rektörleri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

 “Şehit Öğretmenlerimiz Aybüke ve Necmettin İçin Hiçbir Şey Yapmayanlar, Terör Örgütleri İle İlişkileri Olan Kişilerin Kamudan İhraç Edilmeleriyle İlgili Dünyayı Ayağa Kaldırıyorlar”
Akademik yıl açılış töreninde gündeme dair konuşmalarının ardından FETÖ terör örgütü nedeniyle kamudan ihraç edilen öğretmen ve akademisyenleler hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın konuşmasından bir bölüm: 
“Ülkemizde birileri terör örgütleriyle ilişkileri yüzünden kamudan ihraç edilen öğretmenler için dünyayı ayağa kaldırıyor. Ama aynı çevrelerin tüm masumiyetleri ve samimiyetleriyle çocuklarımıza eğitim hizmeti veren öğretmenlerin terör örgütü tarafından alçakça katledilmesi karşısında sus-pus olduklarını görüyoruz. Aybüke evladımızı nereye koyacağız? Necmettin evladımızı nereye koyacağız? Bunlar bu ülkede öğretmenlik için Güneydoğu’ya gittiler, ama şehit edildiler, fakat bir söz çıkmadı onlardan. Bu iddialı çıkışımız Aybüke’ler içindir, Necmettin’ler içindir ve bunların sayısının artması lazım. Ama onların varlıkları için de biz mücadelemizi sürdürmemiz lazım. Fakat o sesiz kalanların derdi, bir birey veya meslek mensubu olarak öğretmen değildir, açıkçası o tutuklu şahıslar da onların umurunda değildir.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=