Lütfen bekleyin..



YEŞİL SOL PARTİ 4 VEKİL, AK PARTİ 1 VEKİL ÇIKARDI

15 Mayıs 2023, 00:21 - Okunma: 294

28. dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde kesin olmayan sonuçlara göre Yeşil Sol parti Batman’dan yüzde 59 oranla 192 bin 022 oy alarak 4 vekil çıkarmayı başarırken, Akparti ise Batman’da oylarını artırarak yüzde 28.71 oranla 93 bin 793 oyla 1 vekil çıkardı. Bu sonuçlara göre Yeşil Sol partiden Keskin Bayındır, Zeynep Oduncu, Mehmet Rüştü Tiryaki ve Nurten Ertuğrul Milletvekilliğini kazanırken, Ak Parti’den Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu seçimleri kazanarak yeni dönemde TBMM’de görev yapacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminde

Türkiye genelinde 3 adaydan yüzde 50’yi aşan aday çıkmayınca Türkiye 28 Mayıs tarihinde yeni bir seçime daha gidecek. İLÇELERDE DURUMİlçelerde yoğun şekilde oy kullanılırken, Gercüş, Hasankeyf ve Sason’da Akparti 1. olurken, Beşiri ve Kozluk’ta ise Yeşil sol parti daha fazla oy aldı.CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE KILIÇDAROĞLUCumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu Batman’da yüzde 67. 52 oranıyla 221 bin 330 oy alırken, Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 30.92 oranıyla 101 bin 786 oy aldı. Türkiye genelinde kesin olmayan sonuçlara göre ise Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. Tura kaldı. Hüseyin Yaşar 25 bin oy aldı28. dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine iddialı giren CHP Batman 1. Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Yaşar seçimden 25 bin oy aldı. Geçtiğimiz seçimlerden 4 bin oy alan CHP Batman’da oyunu 5 kat artırarak 25 bin oy almayı başardı.
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=