Lütfen bekleyin..



Özkul: “İhalelerimiz Şeffaf ve Yerli firmalara Açık”

27 Eylül 2017, 01:46 - Okunma: 1335

Batman Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Sedat Özkul yapılan ihalelerde yerli firmaların engellenmesinin mümkün olmadığını belirterek Birliğe bağlı sağlık tesislerinde kullanılmak üzere bazen acil ihtiyaç doğan medikal malzemelerin durumun acili yetine binaen Pazarlık usulüyle yapıldığını belirterek, 7 firmaya davetiye gönderildiğini ve bunların arasında 4 firmanın BATMAN’lı olduğunu dile getirdi.

“HİZMETİN AKSAMAMASI İÇİN ÇABA HARCIYORUZ”
Gazetemiz ziyaretinde Sağlık kurumlarının çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Dr. Sedat Özkul yine 198 kalem tıbbi sarf malzeme ihalesi için 6 firmanında davetiye istediğini ve bunların arasında 3’ününde BATMAN'lı , 2  firmanın  DİYARBAKIR'lı ve  1  firmanın  ANKARA Firması   olduğunu belirtti. Acil durum gereken malzeme alımlarında daha önceki ihalelerde yaklaşık maliyet veren firmalar arasından gelişigüzel tercih yapıldığını dile getiren Genel Sekreter Özkul şunları söyledi. “ Birliğimize bağlı tesisler için yapılan ihalelerde   hiç  bir  FİRMANIN   engellenmesi söz konusu değil,  isteyen   herkes   davetiye   almıştır. Sadece tek kalemde alım yapmıyoruz. 198 kalem tıbbi malzeme. Ve bu malzemelerin  aciliyetine  binaen   en kısa sürede temin edilmesi gerekiyor. 198 kalem bir ihalede hangi firmanın fabrikası var, Tedarikçimi yoksa üreticimi olduğu ile alakalı aciliyet gerektiren ve hizmetin aksamaması için hemen yapılması gereken ihalelerde bu araştırmanın yapılması mümkün değildir. Birliğimizdeki tüm ihaleler KİK’in tüm gereklilikleri yerine getirilerek şeffaf biçimde isteyen tüm firmalara açık bir şekilde yapılmıştır. Sağlık kurumlarımızı yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur. Batman’daki tüm sağlık tesislerimizle vatandaşlarımıza kesintisiz bir sağlık hizmeti çabasındayız.” Dedi.     
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=