Lütfen bekleyin..



‘Yeşil alanlarda, parklarda tandırlara hayır’

07 Mayıs 2023, 16:05 - Okunma: 194

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, kent merkezinde bulunan yeşil alan ve parklarda yaptırılan tandırlara tepki gösterdi. 2001 yılında kurulan derneğin hedefinin Batman'a daha çok yeşil alan ve park kazandırmak olduğunu söyleyen Başkan Hasan Argunağa, “Tüm Batmanlı vatandaşları duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi. Son günlerde çeşitli park ve yeşil alanlara tandırların yapıldığına

 dikkat çeken Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, yapımına vesile oldukları Batman Kine Em Parkı bitişiğindeki küçük parkta tandır evi yapılmak istendiğini, mahalle sakinleri, halkın oturabileceği kamuya ait küçük parkta tandıra tepkisiz kalmayacaklarını, KOAH hastalarının da olduğunu belirtti. Argunağa, ''Vali Hulusi Şahin döneminde, Belediyeye, kamuya ait sayısız yeşil alan-park, elektrik trafoları ile muhtar ofislerine açıldı, halkın dinlenme alanları işgal edildi. Şimdilerde ise çok sayıda parkta, halkı zehirleyecek, duman altı bırakacak tandırlara izin veriliyor. Tandırlar bir ihtiyaç. Daha uygun yerlerde kurulmasına itiraz etmiyoruz. Ancak kentteki parklar ve yeşil alanlar zaten yetersiz. Kamuya ait yeşil alanlarda tandırlar kabul edilemez. Çünkü parklar oturma ve dinlenme alanlarıdır. Batman Valiliği, Batman Belediyesi halkın sağlık ve dinlenme hakları için kimden gelirse gelsin, tandır gibi kirleticilere izin vermemelidir. Bu konuda acilen adım atılarak, tandır yapma girişimlerine son verilmesini talep ediyoruz. Yeşil alanlar konusunda Batman'ın seçilmiş ve atanmış tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerini duyarlı olmaya çağırıyoruz'' dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=