Lütfen bekleyin..



1 Mayıs işçi ve emek bayramı Batman'da coşkuyla kutlandı

01 Mayıs 2023, 14:49 - Okunma: 263

Batman’da 1 Mayıs emek ve işçi bayramı binlerce emekçinin katılımıyla 8 Mart Kadın Parkı’nda coşkulu bir şekilde kutlandı. 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolaysıyla Batman’da düzenlenen miting öncesi Milli Eğitim Vakfı İlkokulu önünde toplanan emekçiler, kortej halinde 8 Mart Kadın Parkı’na yürüdü. 1 Mayıs mitingine, Yeşil Sol Partisi Sözcüsü İbrahim Akın, Milletvekili adayı Keskin Bayındır,

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Batman Milletvekilleri Feleknas Uca, Mehmet Rüştü Tiryaki, Batman Emek ve Demokrasi Platformu ve binlerce emekçi katıldı. Mitingde açılış konuşmasını Tertip Komitesi adına Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal yaptı. Kartal, “Depremdeki kayıplara neden olanlar bilsin ki, bu halka hesap verecekler. Kapitalizmin yarattığı bu yıkımda kimin payı varsa bu halkın vicdanında ve hukuk önünde hesap verecek. “dedi. 

1 MAYISI KUTLUYORUM

Daha sonra konuşan Milletvekili adayı Bayındır, “Emekçilerin faşizme karşı duruşu devam ediyor. Emekçinin direnişi karşısında hiçbir iktidar duramadı, duramaz da. Çavuşoğlu diyor ki ‘biz Suriye’den çıksak iç savaş çıkar’ biz de diyoruz; eğer burada savaş ve açlık varsa bunun sebebi sizsiniz. Demokrasi ve özgürlük yolunu kapatan sizsiniz. Siz buradan çekilin, bu tıkanmışlık sona erer. Halkın kirli politikaları karşında geri adım atmadığını öğrenecekler. Tüm politikaları çöktü. Ne yaparlarsa yapsınlar gidecekler. Bu alanı dolduran binler, iktidarın kirli politikalarına en güzel cevabı verecek. Hepinizin 1 Mayıs’ını kutlarız” diye konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=