Lütfen bekleyin..



Yaşar “Engellilerin sorunlarını çözeceğiz”

25 Nisan 2023, 16:49 - Okunma: 213

14 Mayıs yapılacak seçim kapsamında çalışmalarına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayı Hüseyin Yaşar, Türkiye’de engelli kavramını ortadan kaldıracaklarını dile getirdi. Engellilerin öncelikli olarak işe yerleştirilmeleri, üretime katkıda bulunmaları ve topluma kazandırılmalarını sağlayacaklarını ifade eden Yaşar, “Kamudaki engelli kotalarının tamamına atama yapılacaktır. Ayrıca, engelli çocukların öncelikle aile yanında yetiştirilmesi ve hayata hazırlanması sağlanacak ve engelli çocuğu olan muhtaç durumdaki

ailelere sosyal destek ödemesi yapılacaktır. Bu husus bizim için oldukça önemlidir. Çünkü engelli vatandaşlarımızın hayata hazırlanması noktasında aile bireyleri ile beraber yetiştirilmesi sosyal ve toplumsal konjonktürde büyük önem arz etmektedir” dedi.“CHP İKTİDARINDA ENGELLER ORTADAN KALDIRILACAK”Engelli vatandaşların eşit fırsatlara sahip olmaları gerektiğini belirten Yaşar, “Engelli bireylerin eşit fırsatlara sahip olmaları amacıyla doğuştan ya da sigortalılıktan önce engelli olup, çalışma gücünün en az yüzde 60’ını kaybedenlerin de malul sayılması ve 1800 gün üzerinden malullük aylığı bağlanması için düzenleme yapılacaktır. CHP iktidarında engeller ortadan kaldırılarak konutlar, yollar, kaldırımlar, trafik lambaları engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarını rahatça idame edebilecekleri duruma getirilecektir” şeklinde açıklamada bulundu.
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=